A mi Kodályunk – Premier előtti vetítés az Art+ Cinemában

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét

 

Petrovics Eszter A mi Kodályunk című zenés ismeretterjesztő filmjének premier előtti szakmai vetítésére,

 

amely 2020. március 11-én szerdán, 18:00-kor lesz az Art+ Cinemában (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.).

 

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

 

Tisztelettel,
Pannonia Entertainment

 

Regisztráció a vetítésre

A sikeres regisztrációról automatikus visszaigazoló emailt küldünk az Ön által megadott emailcímre. A belépés név alapján történik majd a helyszínen.

Köszönjük a nagy érdeklődést! A vetítésre további regisztrációkat sajnos nem tudunk befogadni.

Bővebben a filmről

A mi Kodályunk
magyar zenés ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019 (12)
rendező: Petrovics Eszter
főszereplők: Ránki Fülöp, Devich Gergely

Március 6-a Kodály Zoltán, a világhírű zeneszerző és népzenekutató halálának évfordulója. A 20. század korszakalkotó zenetudósa előtt tisztelegve, március 11-től érkezik a mozikba A mi Kodályunk című rendhagyó dokumentumfilm, amely Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két kimagaslóan tehetséges fiatal muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba.
Petrovics Eszter filmjének főszereplője Ránki Fülöp zongoraművész és Devich Gergely csellóművész, akik a 2019-ben újból megrendezett hangverseny során nemcsak gyönyörűen megszólaltatják Kodály darabjait, de a koncertre való felkészülés során ellátogatnak Galántára és Nagyszombatra, ahol Kodály a gyermek-, majd gimnáziumi éveit töltötte, valamint a Zoborvidékre is, ahová első gyűjtőútjaira ment vissza 1905-ben. A Budapestet érintő rész középpontjába Kodály egyetemi évei és a korszak legfontosabb kompozíciói kerültek, valamint az említett 1910-es szerzői est a Royal Szálló hangversenytermében.
A szokatlan formanyelvű, zenei betétekkel gazdagon átszőtt alkotásban a hagyományos ismeretterjesztő filmektől eltérően minden információ a zenészek párbeszédeiből derül ki. Kodály írásai belső monológként hangzanak el Kaszás Gergő színművész előadásában, emellett archív rádiós anyagok felhasználásával megszólalnak pályatársak és tanítványok, többek között Ferencsik János, Vikár László, Doráti Antal, Molnár Antal és Szokolay Sándor is.
A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával elkészült film premier előtti vetítésen március 11-én debütál az Uránia Nemzeti Filmszínházban, és március 12-től kezdve országszerte számos további helyszínen is bemutatják.

rendező: Petrovics Eszter
főszereplők: Ránki Fülöp, Devich Gergely
közreműködik: Kruppa Kvártett, Zsoldos Dávid, Bretz Gábor, Mező László, Lantos István, Földényi Rita, Edita Bugalova, Józsa Mónika, Dalos Anna
forgatókönyvíró: Petrovics Eszter
operatőr: Sibalin György
vágó: Kun Balázs
zenei rendező: Matz Ádám
szakértők: Dalos Anna, Ittzés Mihály
gyártásvezető: Egri Viktor
producer: Muhi András, Ferenczy Gábor

Letöltések: https://drive.google.com/drive/folders/1JrK7-IvYHQPioMqX6ToZZFZkYOfXYJbf?usp=sharing

Sajtókapcsolat:
Parádi Orsolya
paradi.orsolya@pannonia-entertainment.hu
+3620 994 8293