A művészet templomai – A Prado Múzeum – Csodák gyűjteménye – Premier előtti díszelőadás az Uránia Nemzeti Filmszínházban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Valeria Parisi A művészet templomai: A Prado Múzeum – Csodák gyűjteménye című filmjének premier előtti díszelőadására,

amelyet 2019. október 8-én kedden 19:00 órakor tartunk az Uránia Nemzeti Filmszínházban. (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)

A budapesti Spanyol Nagykövetséggel és a Cervantes Intézettel együttműködésben megvalósuló premier előtti vetítés díszvendége, Dr. Joan Molina Figueres, egyetemi tanár (Gironai Egyetem, Művészettörténet tanszék), a Prado Múzeum kurátora.

A 90 perces filmet eredeti (angol, spanyol) nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Köszönjük a nagy érdeklődést, további regisztrációkat sajnos már nem tudunk befogadni.

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Bővebben a filmről

A művészet templomai: A Prado Múzeum – A csodák gyűjteménye
színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019
Rendező: Valeria Parisi
Bemutató: 2019. október 10.

Fennállásának 200. évfordulóján a világ egyik leglátogatottabb múzeuma különleges utazásra hívja a nézőket a jeles intézmény termein keresztül, A művészet templomai sorozat októberi premierfilmjében bemutatva azok történetét és titkait. A szépség és a művészet történetén átívelő felfedezőúton az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons kalauzolja végig a nézőket.

A több mint 8000 darabos, páratlan gyűjtemény méltán csábít évente majdnem hárommillió látogatót Madrid városába. Lenyűgöző mesterművek illusztrálják Spanyolország és az egész európai kontinens történetét, az egyetemes művészet egyik legfontosabb szentélyében. A gazdag gyűjtemény királyokról, királynőkről, dinasztiákról, háborúkról, vereségekről és győzelmekről mesél, valamint olyan emberek érzéseit és gon- dolatait mutatja be, akiknek sorsa a múltban vagy éppen a jelenben összefonódott a múze- uméval: uralkodók, festők, művészek, építészek, műgyűjtők, kurátorok, értelmiségiek vagy maguk a látogatók. Ebben a rendkívül széles körű hagyatékban többek között Vélazquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya vagy El Greco művei is megtalálhatóak.

Sajtókapcsolat, interjúszervezés

Zsarnai Gábor
PR / marketing
Pannonia Entertainment
Mobil: +36-30-455-0422
E-mail: sajto kukac pannonia-entertainment.com