A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok – Díszbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét A művészet templomai sorozat legújabb epizódja: Daniele Pini Impresszionista ritkaságok című olasz nyelvű művészeti dokumentumfilm díszbemutatójára,

amelyet 2020. július 30-án csütörtökön 18:00 órakor  tartunk az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében. (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)

A 80 perces filmet eredeti (angol, olasz, francia) nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A vetítés előtt a vendégeket üdvözli: Elsässer Klaudia, a Pannonia Entertainment alapítója, ügyvezetője.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról automatikus válasz emailt  fog kapni néhány perc elteltével a megadott e-mail címre.

Ezúton is köszönjük, ha tud segíteni a mozibemutató hírének terjesztésében. Ezen az oldalon lejjebb görgetve letölthető sajtóanyagok is rendelkezésre állnak.

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a díszbemutatóra

Köszönjük mindenkinek a nagy érdeklődést, a regisztráció a díszbemutatóra lezárult. (2020.07.30. 8:00)

Bővebben a filmről

A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok
színes olasz ismeretterjesztő film, 80 perc, 2020

Rendező: Daniele Pini
Főszereplők: Claire Durand-Ruel, Marianne Mathieu
Forgatókönyv: Tommaso Di Giulio
Operatőr: Giuseppe Chessa
Vágó: Giuseppe Giudice
Producer: Mario Paloschi, Claudio Montefusco, Franco Di Sarro

Korhatár: 12.
Besorolás: art film
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Bemutató 2020. július 30.

Letölthető képanyag és trailer: https://drive.google.com/drive/folders/1-CIiPcArkBmoQBAMjrH0rt0mOtYywjaM?usp=sharing

Ötven, a közönség által eddig még nem látott mestermű a világ leglátogatottabb kiállításairól, Manet-től, Caillebotte-tól, Renoirtól, Monet-tól, Cézanne-tól, Signactól, Sysley-től és Berthe Morisot-tól.

A művészet templomai sorozat 2020. július 30-tól mozikba kerülő új része az impresszionizmus által elindított művészeti forradalom történetét beszéli el ötven, a nyilvánosság elől korábban elzárva tartott, rendkívül értékes festményt bemutatva, amelyeket első alkalommal a római Palazzo Bonaparte-ban állítottak ki. Hogyan látták az impresszionisták a világot? Milyen reakciókat váltott ki a munkásságuk? Miként váltak mindössze pár év alatt a kritikusok és a közönség által elutasított kívülállókból minden idők egyik legnépszerűbb művészeti irányzatának képviselőivé?

A kiállítás két kurátora, Claire Durand-Ruel és Marianne Mathieu kalauzolja végig a nézőt e kanyargós ösvényen: felváltva csodálhatjuk meg a festményeket, és hallgathatunk meg szakértői elemzéseket történészektől, művészektől és a modern festészet, valamint a vizuális kultúra jelentős alakjaitól. A kiállítás festményeit (Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley és Berthe Morisot műveit), az impresszionista mozgalom e különlegességeit egy-egy mélyreható elemzés mutatja be, közelebb hozva hozzánk alkotóikat.

Sajtókapcsolat, interjúszervezés

Zsarnai Gábor
PR/marketing manager
Pannonia Entertainment
sajto@pannonia-entertainment.com