A művészet templomai – Leonardo 500 – Díszbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban

*************************
FRISSíTÉS (2019. április 20.)

Köszönjük szépen a nagy érdeklődést a Leonardo 500 c. film bemutatójára! Az április 23-i 19:00 órakor kezdődő díszbemutató teltházas, további regisztrációkat a vetítésre sajnos már nem tudunk befogadni.
Az április 23-án 17:30-kor kezdődő sajtótájékoztatóra továbbra is nyitott a regisztráció.
Tisztelettel: Pannonia Entertainment

*************************

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat legújabb része, Francesco Invernizzi Leonardo 500 című filmjének sajtótájékoztatóra,

amelyet 2019. április 23-án kedden tartunk az Uránia Nemzeti Filmszínházban
(1088 Budapest, Rákóczi út 21.)

A sajtótájékoztató vendége: Francesco Invernizzi, a film rendezője, és A művészet templomai sorozat több korábbi epizódjának producere (Vatikáni Múzeum 3D, Firenze és az Uffizi-képtár 3D, Raffaello – A festőfejedelem 3D)

A sajtótájékoztató időpontja: április 23. 17:30, helyszín az Uránia emeleti Kávézója

Számítunk megtisztelő jelenlétére! Részvételi szándékát kérjük az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze.

Ezúton is áldott húsvéti ünnepeket kívánunk Önnek és családjának!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

 

Regisztráció a sajtótájékoztatóra

Leonardo 500 ápr. 23. sajtótájékoztató
Tervez interjút készíteni Frencesco Invernizzivel, a film rendezőjével? *

Bővebben a filmről

Mozifilmmel tisztelegnek az ötszáz éve elhunyt Leonardo da Vinci előtt

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő, Leonardo 500 című epizódja az egyetemes művészettörténet egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, Leonardo da Vinci előtt tiszteleg, halálának ötszázadik évfordulója alkalmából. A film május 9-től kerül országszerte a mozikba, az Uránia Nemzeti Filmszínházban premier előtt már április 24-től kezdve műsoron lesz.

Leonardo az itáliai reneszánsz polihisztor mestere: festőművész, szobrász, építész, természettudós, humanista, és feltaláló egy személyben – ám mindenekelőtt a világ titkai után kutató, fáradhatatlan felfedező. Tudományos feljegyzései és találmányainak leírásai több ezer oldalt tesznek ki, amelyeket összefoglaló néven Da Vinci-kódexeknek neveznek.

Az évforduló alkalmából moziba kerülő film Leonardo firenzei és milánói korszakában született festményeinek (köztük az Angyali üdvözlet, a Háromkirályok imádása, a La Belle Ferronière vagy a Hölgy hermelinnel) bemutatása mellett a kódexek megfejtését kísérli meg, egy egészen új nézőpontból vizsgálva és értelmezve ezt a monumentális művet. A filmben megszólaló szakértők és mérnökök Leonardo tanulmányait olyan új megvilágításba helyezik, amely során a nézők a modern kor vívmányain keresztül ismerhetik meg a mester géniuszát, felfedezve, hogy az ipar, a mérnöki- és orvostudományok, a kommunikáció, az anatómia és a 21. századi modern művészet gyökerei mind Leonardo munkásságáig nyúlnak vissza.

A filmet rendező Francesco Invernizzi munkássága nem ismeretlen a hazai nézőknek, többek között producerként az ő nevéhez fűzödnek A művészet templomai sorozat legsikeresebb részei, köztük a Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Raffaello – A festőfejedelem 3D c. filmek is.

 

 

Kapcsolat

Zsarnai Gábor
PR / marketing menedzser
Pannonia Entertainment
Mobil: +36-30-455-0422
E-mail: marketing kukac pannonia-entertainment.com