A művészet templomai – Modigliani Centenárium – Díszbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Valeria Parisi A művészet templomai – Modigliani Centenárium című filmjének díszbemutatójára,

amelyet 2020. október 14-én szerdán 18:30-től tartunk az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében. (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)

A bemutató a II. Országos Képzőművészeti Filmnapok nyitóvetítése is egyben. A vetítés előtt felvezető előadást tart Rébay Fatima művészettörténész, múzeumpedagógus, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa. A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük. 

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról automatikus válasz emailt fog kapni néhány perc elteltével a megadott e-mail címre.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a díszbemutatóra

A regisztráció lezárult, köszönjük a nagy érdeklődést!

Bővebben a filmről

A művészet templomai sorozat következő epizódja a tragikusan fiatalon elhunyt olasz avantgárd festő és szobrász, Amedeo Modigliani (1884–1920) halálának 100. évfordulója alkalmából készült ismeretterjesztő film, amely “Modigliani centenárium” címmel október 29-től érkezik országszerte a mozikba. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház premier előtt már október 22-től vetíti.

A toszkánai Livornóban született Modigliani botrányokkal teli, viharos életet élt. A filmben egy új, eddig ismeretlen nézőpontból tárul fel művészi pályája és magánélete: az élettársa, Jeanne Hébuterne emlékirataiból, aki két nappal Modigliani halála után öngyilkosságot követett el. Modigliani életpályájának és művészetének bemutatása mellett a sorozatra jellemzú részletgazdag felvételeken megjelennek a vásznon világszerte népszerű műalkotásai is, amelyeknek jellegzetes, hosszúkásra nyúló ábrázolásmódja a védjegyévé vált. Többek között olyan neves múzeumok kincsei tárulnak fel a filmben, mint a bécsi Albertina gyűjteménye, a Modigliani és a Montparnasse-i kaland című tárlat a Livornoi Városi Múzeumban, a Washingtoni Nemzeti Galéria és jelentős párizsi műgyűjtemények.

Sajtókapcsolat

Zsarnai Gábor
PR/marketing manager
Pannonia Entertainment
sajto@pannonia-entertainment.com