A művészet templomai: Palladio – Díszbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Giacomo Gatti A művészet templomai: Palladio című filmjének díszbemutatójára,

amelyet 2022. március 9-én 18:30-kor tartunk az Uránia Nemzeti Filmszínházban. (Budapest, Rákóczi út 21, 1088).

A 98 perces filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. 

Köszönjük előre is, ha segíti munkánkat a bemutató hírének terjesztésével. A film sajtóanyagai ezen az oldalon lejjebb görgetve megtalálhatók.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment.

Regisztráció a díszbemutatóra

Köszönjük a beérkezett regisztrációkat!

Az eseményre további regisztrációkat sajnos már nem tudunk elfogadni.

Bővebben a filmről

A Művészet templomai: Palladio

Milyen különös, semmi ok rá, mégis ritkán kerül az érdeklődésünk homlokterébe egy építész karrierje. Az Andrea Palladio építésszel foglalkozó dokumentumfilmünk arra világít rá, mennyire meghatározta egy késő reneszánsz európai építész a további évszázadok és más kontinensek, pl. Amerika gondolkodásmódját, milyennek is kell lennie egy demokratikus hatalmat és polgári jólétet sugárzó, mégis arányos, otthonos, élhető háznak és/vagy intézménynek!

Ha New York-i középületek sorát idézzük fel emlékezetünkben, mint amilyen a Legfelsőbb Bíróság vagy a Tőzsdepalota, esetleg a washingtoni Capitolium és Fehér ház épülete, ki gondolná, hogy ezeken is Palladio, egy 450 évvel ezelőtt élt itáliai mester erős hatása érhető tetten?! Hogy lehet, hogy akik sosem jártak Itáliában, még azok is ismerik hagyatékát, mint Thomas Jefferson?

Egy brüsszeli egyetemi tanár egy Yale-en tanító kollégájával és tanítványaikkal, valamint restaurátorokkal és kortárs építészekkel együtt járnak utána, hogyan lehet egyetlen személynek ilyen megkerülhetetlen öröksége, mivel magyarázható a szellem- és építészettörténetben játszott megkerülhetetlen volta, miért érdemes máig tanítani megoldásait, melyeket az  ún. Négy könyv az építészetrőlben fektetett le.

Letölthető képanyag: Kattints ide!