A művészet templomai: Pompeji – A bűnös város – Díszbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Pappi Corsicato A művészet templomai: Pompeji – A bűnös város című filmjének díszbemutatójára,

amelyet 2021. október 14-én 18:00 órakor tartunk az Uránia Nemzeti Filmszínházban. (Budapest, Rákóczi út 21, 1088). A 90 perces filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról rövid idő után automatikus visszaigazoló emailt kap a regisztráció során megadott emailcímre.

Köszönjük, ha tud segíteni a mozibemutató hírének terjesztésében! Ezen az oldalon lejjebb görgetve letölthető sajtóanyagok is rendelkezésre állnak.

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a díszbemutatóra

A művészet templomai: Pompeji – A bűnös város - Uránia - Díszbemutató

Bővebben a filmről

Pompeji – A bűnös város története és művészete a mozikban

Október 14-től kerül a hazai mozikba A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat legújabb epizódja, amely új nézőpontból vizsgálja Pompeji művészetét és történetét. A bűnös város alcímmel érkező film a vulkánkitörés okozta pusztulás helyett az eleven ókori város mindennapjaira fókuszál, aminek a romok közt fellelt műkincsek alapján elválaszthatatlan része volt a buja érzékiség és az élet élvezete.

Pompeji nem egyszerűen egy ókori település, hanem egy legenda. A művészet templomai sorozat legújabb premierfilmje a titkokkal övezett város rejtélyeit kutatja, amelyek jelentős hatást gyakoroltak az egyetemes kultúra és művészet fejlődésére a neoklasszicizmustól a kortárs művészetekig. A városba látogató és azt megtapasztaló vagy éppen fantáziával újrateremtő  művészek közül a képzőművészektől az irodalmi alkotókig, az ifjabb Pliniustól Picassóig, Emily Dickinsontól Jean Cocteau-ig sokakat megihlettek Pompeji titkai, köszönhetően többek között a vulkánkitörés miatt drámaian eleven régészeti leleteknek és művészeti alkotásoknak.

Az Isabella Rossellini (Kék bársony, Veszett a világ) narrációjával látható film különlegessége, hogy a témáról készült ismeretterjesztő alkotásokkal ellentétben nem a természeti katasztrófára helyezi a hangsúlyt, amely Pompeji megsemmisüléséhez vezetett, hanem érdeklődésének homlokterében az egykor még nyüzsgő, eleven ókori város áll. Miként élhették a város egykori polgárai a mindennapjaikat? Hogyan gyakorolhatták vallásukat? Mivel tölthették szabadidejüket, hogyan élvezhették az életet, miben élhették ki szenvedélyeiket?

Ilyen kérdésekre keresik a választ a közreműködő neves történészek és művészeti szakértők, miközben a sorozat védjegyévé vált részletgazdag felvételeken tárulnak fel az épületek falai díszítő, nem ritkán buja jeleneteket ábrázoló freskók, szobrok, mozaikképek.

A film október 14-től látható az Urániában és október 21-től országszerte számos art moziban, eredeti nyelven, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

Letölthető képanyag: https://cloud.pannonia-entertainment.com/index.php/s/bwa6IqKZQvmbUPu