A művészet templomai – Raffaello: Az ifjú zseni – Díszbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Massimo Ferrari A művészet templomai – Raffaello: Az ifjú zseni című filmjének díszbemutatójára,

amelyet 2021. augusztus 25-én szerdán 18:30-tól tartunk a Uránia Nemzeti Filmszínházban (Budapest, Rákóczi út 21, 1088)

A 90 perces filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A vetítés előtt Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum kurátora tart felvezető előadást.

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról automatikus válasz emailt fog kapni néhány perc elteltével a megadott e-mail címre.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a díszbemutatóra

Köszönjük a nagy érdeklődést, a regisztráció lezárult.

Bővebben a filmről

A művészet templomai – Raffaello: Az ifjú zseni

Augusztus 26-tól érkezik a magyar mozikba A művészet templomai képzőművészeti sorozat legújabb premierdarabja, amely a reneszánsz festőzseniről, Raffaello Sanzióról emlékezik meg. A filmet 2020-ban, a festő halálának 500. évfordulója alkalmából készítették, és Olaszországtól Ausztráliáig több mint 60 országban bemutatják.

Az alkotás A művészet templomai sorozat 2017-es, A festőfejedelem című epizódja után teljesen új megközelítésben vizsgálja Raffaello művészetét: Massimo Ferrari filmje a rendkívüli női portrékon keresztül közelít az urbinói művész életpályájához és művészetéhez. Az anya, a szerető, a megbízó, az istennő – megannyi fontos nőalak Raffaello képein. A kiválasztott alkotások – köztük a Madonna-képek, a Galatea diadala, a La fornarina, a Hölgy fátyollal – alapos elemzése révén új perspektívából tárul fel az abszolút szépség titkát fáradhatatlanul kutató művész munkássága.

Az elmélyülést a sorozat védjegyévé vált részletgazdag közeli felvételek és szakértői interjúk, műelemzések segítik. A festőzseni élettörténetét Giordano Poloni díjnyertes illusztrátor képzeletgazdag animációi teszik még szemléletesebbé, amelyek álomszerű, mítosz, legenda és valóság határán mozgó képi világában megelevenednek Raffaello életének legfontosabb pillanatai.

A Raffaello – Az ifjú zseni díszbemutatója augusztus 25-én 18:30-tól lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a vetítés előtt Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum kurátora mond bevezetőt. Az Uránia mellett országszerte számos további art moziban is bemutatják a filmet.

Letölthető képanyag: https://cloud.pannonia-entertainment.com/index.php/s/A4AO3pkQKTpwobr

Sajtókapcsolat

Zsarnai Gábor
PR/marketing manager
Pannonia Entertainment
sajto@pannonia-entertainment.com