A művészet templomai – Raffaello: Az ifjú zseni – Sajtóvetítés a Puskin Moziban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Massimo Ferrari A művészet templomai – Raffaello: Az ifjú zseni című filmjének sajtóvetítésére

amelyet 2021. augusztus 24-én kedden 10:30 órától tartunk a Puskin Moziban. (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 18.)

A 90 perces filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük. 

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról automatikus válasz emailt fog kapni néhány perc elteltével a megadott e-mail címre. 

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a sajtóbemutatóra

Raffaello: Az ifjú zseni - sajtóvetítés

Bővebben a filmről

A művészet templomai – Raffaello: Az ifjú zseni

Augusztus végén érkezik a magyar mozikba A művészet templomai képzőművészeti sorozat legújabb premierdarabja, amely a reneszánsz festőzseniről, Raffaello Sanzióról emlékezik meg. A filmet 2020-ban, a festő halálának 500. évfordulója alkalmából készítették, és Olaszországtól Ausztráliáig több mint 60 országban bemutatják.

Az alkotás A művészet templomai sorozat 2017-es, A festőfejedelem című epizódja után teljesen új megközelítésben vizsgálja Raffaello művészetét: Massimo Ferrari filmje a rendkívüli női portrékon keresztül közelít az urbinói művész életpályájához és művészetéhez. Az anya, a szerető, a megbízó, az istennő – megannyi fontos nőalak Raffaello képein. A kiválasztott alkotások – köztük a Madonna-képek, a Galatea diadala, a La fornarina, a Hölgy fátyollal – alapos elemzése révén új perspektívából tárul fel az abszolút szépség titkát fáradhatatlanul kutató művész munkássága.

Az elmélyülést a sorozat védjegyévé vált részletgazdag közeli felvételek és szakértői interjúk, műelemzések segítik. A festőzseni élettörténetét Giordano Poloni díjnyertes illusztrátor képzeletgazdag animációi teszik még szemléletesebbé, amelyek álomszerű, mítosz, legenda és valóság határán mozgó képi világában megelevenednek Raffaello életének legfontosabb pillanatai.

A Raffaello – Az ifjú zseni díszbemutatója augusztus 25-én 18:30-tól lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a vetítés előtt Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum kurátora mond bevezetőt. Az Uránia mellett országszerte számos további art moziban is bemutatják a filmet.

Letölthető képanyag: https://cloud.pannonia-entertainment.com/index.php/s/A4AO3pkQKTpwobr

Sajtókapcsolat

Zsarnai Gábor
PR/marketing manager
Pannonia Entertainment
sajto@pannonia-entertainment.com