A művészet templomai – Tutanhamon: A legújabb kiállítás – Díszbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Ernesto Pagano A művészet templomai – Tutanhamon: A legújabb kiállítás című filmjének a díszbemutatójára,

amelyet 2022. május 19-én 18:30-kor tartunk az Uránia Nemzeti Filmszínházban. (Budapest, Rákóczi út 21, 1088)

A díszbemutatón Dr. Liptay Éva, a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményének vezetője tart 15 perces, PPT vetítéssel egybekötött bevezetőt a sírfeltárás magyarországi visszhangjáról.

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a díszbemutatóra

Köszönjük a sok regisztrációt! A díszbemutatóra a nagy érdeklődés miatt további regisztrációkat nem tudunk fogadni!

Bővebben a filmről

A művészet templomai – Tutanhamon: A legújabb kiállítás

Mit rejt Tutanhamon maszkja?

A fáraósír feltárásának 100. évfordulója alkalmából

Dokumentumfilmünkkel a száz évvel ezelőtt feltárt, pazar sírkamráról emlékezünk meg. A Tutanhamon: A legújabb kiállítás a világtörténelemben először teszi lehetővé, hogy nézők milliói közelről is szemügyre vehessék a fáraót, és átélhessék azokat a kivételes pillanatokat, amelyek során a fáraó személyes használati tárgyai és az őt a túlvilágra kísérő luxuscikkek közül mintegy 150 elkerül korábbi kiállítási helyéről, a Királyok Völgyéből, hogy a valaha szervezett legnagyobb szabású kiállításon kapjanak helyet, melyet a szó szerint „Aranyifjúnak” szenteltek. „Kérem Önöket, most tekintsék meg ezeket a felbecsülhetetlen értékű tárgyi emlékeket, még mielőtt örökre hazakerülnek, Egyiptomba!”  – tanácsolja Mostafa Waziry, az Egyiptomi Ókori Régészeti Leletek minisztere. Sandro Vannini, a Tutanhamonra szakosodott tárgyfotós tűéles, nagy felbontású, művészi képsorain szinte megelevenednek Tutanhamon kincsei. A termékeny Vannini végigfotózta az „Aranyifjú” teljes, több mint 5 400 leletből álló sírkamráját.  

Letölthető képanyag és plakát: Kattintson ide!

Sajtókapcsolat

Lunczer Gábor
PR / marketing
Pannonia Entertainment
E-mail: sajto kukac pannonia-entertainment.com