Macbeth – Royal Shakespeare Company 2018

Előzetes

Adatlap

Macbeth
Forgalmazó: Pannonia Entertainment
Az előadást angol nyelven, felirat nélkül vetítjük.

Bemutató: 2018. április 11.

Képek

[tribulant_slideshow gallery_id=”48″]

Letöltések

Letölthető marketing anyagok és Cast Sheet: FTP://cinefort.hu/HU_and_INTL/theaters/Royal_Shakespeare_Company_2018

A csatából győztesként hazafelé tartó Macbeth a mocsárban három boszorkánnyal találkozik. Felkavaró jóslatuktól vezérnyelve gyilkos útra lép…
Shakespeare legsötétebb pszichológiai thrillerjének modern felfogású rendezése, melyben Christopher Eccleston a címszerepben debütál az RSC-ben.

A Royal Shakespeare Company-ról

A fennállásának 56. évfordulóját idén márciusban ünneplő The Royal Shakespeare Company a reneszánsz költőóriás és drámaíró szülővárosában, Stratford-upon-Avonban működik állandó társulattal. Ma már New York-ban és Londonban is van székhelye, a legjelentősebb olyan alkotóműhelyként tartják számon a Globe Színház mellett, amely Shakespeare szellemi örökségét ápolja. Az elmúlt évtizedekben számtalan kiemelkedő színházi produkció fűződött a társulat nevéhez, olyan sztárok főszereplésével, mint Mia Farrow, Ralph Fiennes, Kenneth Branagh és Judi Dench. Az intézmény 2013-ban kezdte meg a moziközvetítéseket, melyeket a kelet-európai régióban elsőként Budapesten láthatott a közönség, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.