Matthew Bourne: The Car Man

Előzetes

Adatlap

Matthew Bourne: The Car Man

Balett közvetítés felvételről
Az előadás hossza: 98 perc
Jogperiódus: 2020. június 30-ig.

Főszereplők: Alan Vincent, Zizi Strallen, Kate Lyons, Dominic North, Christopher Trenfield
Koreográfus, rendező: Matthew Bourne
Díszlet, jelmez: Lez Brotherston
Fény: Chris Davey
Sound Design: Paul Groothuis
Zene: Terry Davies

Képek

Feltöltés alatt.

Letöltések

Hol vetítik?

Feltöltés alatt.

Ebben a szenzációs új balettmoziban a nemzetközileg elismert koreográfus, Matthew Bourne és társulata, a New Adventures Company ezúttal Bizet klasszikus operáját, a Carment álmodta új formában a színpadra. Az előadás 2015-ben rögzítették London első számú táncszínházában, a Sadler’s Wells-ben.

A Car Man, bár az eredeti műhöz csak lazán kötődik, klasszikus zene történetének legelragadóbb és legfülbemászóbb dallamait hozza el a színpadra, Terry Davies karmester brilliáns vezetésével. A jól ismert 19. századi cigarettagyár helyett ezúttal egy piszkos garázsokba és egy lepukkant étterembe kerül át a történet, a 60-as évek Amerikájának egy névtelen kisvárosába, amelynek álmokkal és szenvedélyekkel teli világát fenekestül felforgatja egy jóképű idegen érkezése. A történet szereplői vágytól és heves érzelmektől fűtve a önzés, árulás és bosszú körforgásába hajszolják magukat. Lez Brotherston lenyűgöző díszletei, Chris Davey mámoros fényei és Matthew Bourne eleven és energikus történetmesélési stílusa felejthetetlen moziélményt ígér, amelyben egyúttal erőteljes és kompromisszumoktól mentes képet kaphatunk az amerikai kisvárosok életéről is.

Figyelem, az előadás szexuális tartalmú jeleneteket, enyhe meztelenséget, villódzó fényeket és eldördülő jeleneteket is tartalmaz. Megtekintését minimum 12 éven felüleknek javasoljuk.