Mick Fleetwood és barátai

Előzetes

Adatlap

Mick Fleetwood és barátai

Bemutató: 2022.04.27

amerikai koncertfilm

szereplők: Kirk Hammett, Steven Tyler, David Gilmour

146 perc

Képek

Hol vetítik?

Budapest Cinema MOM 2022. április 26. https://cinemamom.hu/
Budapest Pólus Mozi 2022. április 27. https://poluscentermozi.hu/

Letöltések

Mick Fleetwood és barátai

Ez a megismételhetetlen koncert 2020. február 25-én került felvételre a Londoni Palladiumban – méghozzá olyan sztár fellépőkkel, mint Neil Finn (Crowded House), Noel Gallagher (Oasis), Billy Gibbons (ZZ Top), David Gilmour (Pink Floyd), Kirk Hammett (Metallica), John Mayall, Christine McVie & Jeremy Spencer (Fleetwood Mac), Zak Starkey, Pete Townshend (The Who), Steven Tyler (Aerosmith) és Bill Wyman (The Rolling Stones).

„A mostani fellépés azokra a korai blues bulikra hasonlít, ahonnan mindannyiunk pályája indult. Hálával tartozunk a néhai Peter Greennek, a kezdeti Fleetwood Mac formáció gitáros-énekesének, aki alapjaiban és hosszú távon befolyásolta a könnyűzene fejlődését. Ő volt a legnagyobb hatású mesterem, ezért szívesen ápolom ennek a roppant tehetséges muzsikusnak a zenei örökségét. Nagy örömömre szolgál, hogy olyan művészek tucatjával léphetek fel egy színpadon, akiket egytől egyig Peter inspirált, és akik ugyanolyan őszinte elismeréssel adóznak emléke előtt, mint én.”  

Peter Greent 1998-ban választották be a Fleetwood Mac együttessel együtt a Rock and Roll Legendák Csarnokába. A Rolling Stone magazin Petert Minden idők legjelentősebb 100 gitárosa között tartja számon. A mostani fellépést a többszörös díjnyertes koncertrendező, Martyn Atkins (Joni 75, Crossroads Guitar Festival, Cream at the Royal Albert Hall) álmodta széles vászonra. Munkájában a legendás zenei szerkesztő, Glynn Johns volt segítségére, aki a Who, a Rolling Stones, az Eagles és a Led Zeppelin lemezek megszületésénél bábáskodott.