Royal Opera House 2019/20 – A HATTYÚK TAVA

FRISSÍTÉS

Kedves Érdeklődők!

A koronavírus helyzet miatt ideiglenesen bezárt a londoni Royal Opera House, a meghirdetett előadások és az élő közvetítés elmarad. Az előadás felvételről megtekinthető egy későbbi időpontban attól függően, hogy miként változik a helyzet a koronavírus magyarországi terjedésével és a mozikat érintő kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban.

A már megvásárolt jegyekkel kapcsolatban kérjük, vegyék fel a kapcsolatot az adott vetítési helyszín, mozi ügyfélszolgálatával.

Köszönjük megértésüket!

Előzetes

Adatlap

A HATTYÚK TAVA

Az előadás hossza: 2 óra 55 perc, két szünettel
DCP elérhetőség: 2020. április 22. – 2020. május 21.

Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Koreográfus: Liam Scarlett, Marius Petipa és Lev Ivanov nyomán
Díszlet, jelmez: John Macfarlane
Karmester: Koen Kessels

Képek

Hol vetítik?

Pesti Vigadó 2020.04.01. 20:15 http://vigado.hu/programok/-/event/10184/csajkovszkij-a-hattyuk-tava/15508
Pólus Mozi április 5. 15:00 http://poluscentermozi.hu/film/royal-opera-house-2019-20-hattyuk-tava-443
Puskin Mozi 2020. május 3 14.00 http://puskinmozi.hu/filmek/royal-opera-house-hattyuk-tava-0?het=2020-18
Kecskemét, Otthon-Mozi 2020.04.12.
Szolnok, Tisza p’Art Mozi 2020.04.05. http://www.tiszamozi.hu/Programjaink.aspx
Debrecen, Apolló Mozi 2020.04.01. https://apollomozi.hu/program/royal-opera-house-a-hattyuk-tava/

Liam Scarlett szemet gyönyörködtető 2018-as új produkciója visszatér a Covent Garden színpadára. A Royal Ballet teljes társulatát felvonultató előadás valódi remekmű, melyben az elátkozott szerelmesek története számos felejthetetlen pillanatot nyújt a nézőknek.

Cselekmény
Siegfried herceg egy csapat hattyúra lel vadászat közben. Amikor az egyik hattyú gyönyörű nővé változik, a herceg azonnal szerelembe esik. Odette azonban egy sötét varázslat foglya, aminek köszönhetően csak éjjelente öltheti fel emberi alakját.
A gonosz Von Rothbart, aki Odette átkáért is felelős, saját lányát, Odile-t Odette-nek álcázva próbálja rávenni Siegfridet, hogy törje meg szerelmes esküjét. A megtévesztett Siegfried szerelmet vall Odile-nak, amivel elveszi az esélyt Odette-től, hogy valaha is megtörjön az átka.

Háttér
Liam Scarlett lenyűgöző 2018-as produkciója ebben az évben újra meghódítja a színpadot. Hűen ragaszkodva Marius Petipa és Lev Ivanov szövegkönyvéhez, Scarlett új koreográfiái és John MacFarlane lenyűgöző színpadképe új életet lehelt a világ talán legismertebb és egyben legkedveltebb balettklasszikusába. Az elátkozott szerelmesek örök érvényű meséjében a teljes társulat megcsillogtathatja tehetségét, az új generáiókkal is megismertetve ezt a mesterművet. Csajkovszkij első balettjének szimfonikus sodrása tökéletesen kiegészíti a kitűnő koreográfiát, gondoljunk csak Siegfried herceg és Odile nagy pas de deux-jére a hattyúk tava mellett. Az intimitás és a szenvedély lélegzetelállító egyvelege a koreográfiában megismételhetetlen pillanatokkal ajándékozza meg a nézőket.