Royal Opera House 2019/20 – COPPÉLIA

Hol vetítik?

Vetítési helyszínek

Budapest,
Pólus Mozi december 15. 15:00 http://poluscentermozi.hu/film/royal-opera-house-2019-20-coppelia-437
Puskin Mozi 2020. január 5. 14.00 http://puskinmozi.hu/filmek/royal-opera-house-coppelia?het=2020-1
Nemzeti Táncszínház, 2020. január 20. 19:00 http://nemzetitancszinhaz.hu/index.php

Debrecen, Apolló Mozi 2019.12.10. https://apollomozi.hu/program/royal-opera-house-coppelia/
Kecskemét, Otthon-Mozi 2020.01.09. http://otthon-mozi.hu/muveszeti_vetitesek/1345-coppelia-(balett)-royal-opera-house-cinema
Szolnok, TISZApArt Mozi 2019.12.15. http://www.tiszamozi.hu/Programjaink.aspx

Képek

Adatlap

COPPÉLIA

Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, két szünettel
DCP elérhetőség: 2020. január 2. – 2020. február 1.

Zene: Léo Delibes
Koreográfus: Ninette de Valois, Lev Ivanov és Enrico Cecchetti nyomán
Díszlet, jelmez: Osbert Lancaster
Karmester: Barry Wordsworth
Főszereplők:
Swanilda – Marianela Nuñez
Franz – Vadim Muntagirov
Dr. Coppélius – Gary Avis

COPPÉLIA

A Royal Ballet repertoárjába idén visszatér Coppélia megkapó története szerelemről és árulásról, a Royal Ballet alapítója és a brit balettművészet nagyasszonya, Ninette de Valois magával ragadó koreográfiájával.

Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, két szünettel

Zene: Léo Delibes
Koreográfus: Ninette de Valois, Lev Ivanov és Enrico Cecchetti nyomán
Díszlet, jelmez: Osbert Lancaster
Karmester: Barry Wordsworth

Főszereplők:
Swanilda – Marianela Nuñez
Franz – Vadim Muntagirov
Dr. Coppélius – Gary Avis

Cselekmény
A játékkészítő Dr. Coppélius látszólag egy csinos fiatal nőt lát vendégül otthonában. Az erkélyen ülve csendesen olvasgató Coppélia azonnal felkelti Franz és falubeli barátai érdeklődését, ám sehogyan sem tudják felhívni magukra a szépség figyelmét. Franz menyasszonya, Swanilda természetesen nem nézi jó szemmel szerelme lelkesedését, ám az ő oldalát is furdalja a kíváncsiság. Amikor Dr. Coppélius betér a helyi fogadóba, a falubeli fiatalok beosonnak a házába, hogy bemutatkozzanak végre a csendes fiatal nőnek. A házba belépve lenyűgözi őket a rengeteg élethű mechanikus bábu, amiknek egyike maga Coppélia is. A hazatérő Dr. Coppélius mindenkit elzavar otthonából, kivéve Swanildát, aki Coppélia helyére rejtőzik. Amikor Franz megpróbál bemászni az ablakon, Coppélius elkábítja őt és varázslat segítségével próbálja ellopni a férfi életerejét, hogy átadja Coppéliának. Swanilda ügyesen elhiteti a játékkészítővel, hogy a varázslat sikerrel járt. Az elkerülhetetlenül boldog lezárásban Dr. Coppélius megbékél, Swanilda pedig boldogan öleli magához Franzot, miközben a faluban az új harang felavatását ünneplik.

Háttér
Ninette de Valois bájos és derűs produkciója a Royal Ballett egyik nagy klasszikusát hozza vissza a társulat repertoárjába. A történet középpontjában a szerelem, a csínytevés és a mechanikus babák állnak, a rendkívül összetett koreográfia pedig hűen tükrözi a társulat kimagasló technikai tudását és egyúttal komikus vénáját. Delibes ragyogó muzsikája és Osbert Lancaster színpadképe kelti életre a sokszínű szövegkönyvet, az egész család számára tökéletes karácsonyi szórakozást ígérve.