Royal Opera House – 2022/23 évad

Előzetes


Adatlap

Pillangókisasszony

The Royal Opera

 1. szeptember 27-től a mozikban

 

Zene: Giacomo Puccini

Rendezők: Moshe Leiser és Patrice Caurier

Vezényel:  Nicola Luisotti

Fellépnek:  Maria Agresta (Cso-cso-szán), Joshua Guerrero (Pinkerton), Carlos Álvarez (Sharpless konzul), Christine Rice (Szuzuki), Carlo Bosi (Goro) 

Amikor az ifjú gésa, Cso-cso-szán feleségül meg az amerikai tengerészhadnagyhoz, Pinkertonhoz, meg van róla győződve, hogy törvényes házasságot kötött, egy életre szóló frigyet. A vallását és övéit is megtagadó ara sajnos túl későn döbben rá, hogy Pinkerton csak játszott vele – aminek tragikus következményei lesznek. Giacomo Puccini szerzeménye telis-tele fülbemászó muzsikával, mint Pillangókisasszony nagyáriája ‘Un bel dì, vedremo’ (Egy szép napon) vagy a zümmögő kórus, mely egyszerre lenyűgöző és szívet facsaró. Moshe Leiser és Patrice Caurier pompás rendezése a Japánról alkotott XIX. századi európai képből építkezik. Maria Agresta alakítja a címszerepet Nicola Luisotti karmesteri pálcája alatt.

 

Mayerling

The Royal Ballet

 1. október 5-től a mozikban

 

Rendező: pontos információ később várható

Koreográfus: Kenneth MacMillan 

Fellépnek: pontos információ később várható

A történelmileg hiteles események ihlette, Kenneth MacMillan készítette bátor koreográfiát át- meg átszövik a bécsi udvar hatalmi helyzetet veszélyeztető, de érthető magánemberi vágyai, a régóta lappangó családi titkok és a mindennapi kisstílű politikai intrikák. A komor, szívbemarkoló valós események alapján készült Royal Ballet klasszikus azt próbálja megjeleníteni, Rudolf koronahercegnek mely szexuális és pszichés traumái vezettek odáig, hogy szeretőjével, Vecsera Máriával együtt botrányt kavaró páros öngyilkosságot követett el. Az 1880-as évek osztrák–magyar udvarának elnyomó fényűzése szolgál háttérül ehhez a feszült pszichológiai és politikai drámához, melynek során Rudolf trónörökös végig saját mulandóságán mereng. Kenneth MacMillan 1978-as balettje a történetmesélés csúcsa. A koreoráfia felújítása a koreográfus halálának 30. évfordulójára készült el. A néző a balettkar dramaturgiailag tűpontos és elménkbe égő jeleneteire és a balettirodalom érzelmileg legkihívásosabb és legbujább pas de deux-ire számíthat. 

 

Aida

The Royal Opera

 1. október 12-től a mozikban

 

Zene: Giuseppe Verdi

Rendező: Robert Carsen

Vezényel: Antonio Pappano

Fellépnek: Elena Stikhina (Aida), Francesco Meli (Radames), Agnieszka Rehlis (Amneris), Ludovic Tézier (Amonasro), Soloman Howard (Ramfis), In Sung Sim (fáraó) 

Robert Carsen új rendezésében Verdi nagyszabású politikai drámája kortárs értelmezést nyer: a nagyhatalmi játszmák és az emberi kapcsolatokat mérgező féltékenység egy képzeletbeli modern, totalitárius állam keretein belül nyilvánulnak meg.

Aida királykisasszonyt elrabolták az egyiptomiak, hogy tekintélyes váltságdíjat követelhessenek érte az ellenük hadat viselő etiópoktól. Az egyiptomiak hadvezére, Radames Aida iránt érzelmeivel küszködik. Ahogy a két fiatala egyre közelebb kerül egymáshoz, mindkettejük keserű válaszút elé kerül: hazájukhoz vagy egymáshoz lesznek-e hűek. Robert Carsen rendező új produkciójában Verdi nagyszabású politikai drámáját kortárs világunkba helyezi: a hatalomért folyó csatározások és a mérgező féltékenység egy modern, totalitárius államban szedi áldozatait. Antonio Pappano vezényli Verdi halhatatlan, örökbecsű operáját.

 

Bohémélet

The Royal Opera

 1. október 20-tól a mozikban

 

Zene: Giacomo Puccini

Rendező: Richard Jones

Vezényel: Kevin John Edusei

Fellépnek: Ailyn Pérez (Mimi), Juan Diego Flórez (Rodolphe), Andrey Zhilikhovsky (Marcel), Danielle de Niese (Musette), Ross Ramgobin (Schaunard), Michael Mofidian (Colline) 

Richard Jones legújabb rendezése tökéletesen meg tudja ragadni egy egyszerre nyers és csillogó világvárosban felnövő ifjú generáció ártatlanságát. Stewart Laing korhű látványvilága hitelesen láttatja a padlásszobában tengődő, kallódó művészek nyomorát és a szentestére készülődő Párizs bevásárlóutcájának megbabonázó luxusát.

Párizs, 1900. A nincstelen Rodolfo meg van róla győződve, hogy csakis művészetre van szüksége… mígnem egy nap találkozik a szomszéd Mimvel, egy magányos hímzőnővel. Így kezdődik az örökzöld szerelmi történet, mely a boldog beteljesedés, az elszürkülés és a megújulás stádiumait járja végig, amint az évszakok változnak. Míg a pár barátai, Marcel és Musette szenvedélyesen összevész és kibékül, Rodolphe és Mimi sorsát a szerelemnél is erősebb hatalom pecsételi meg. Richard Jones rendezése hangsúlyosan mutatja fel a XVIII. századvégi Párizs ellentétes, egymás mellett létező kettős arcát: a nyomorgó bohémek szükséglakását és a csillogó-villogó, magukat kellető fényes bevásárlóutcákat. Kevin John Edusei vezényli a parádés szereposztást.       

 

Royal Ballet: Gyémánt évforduló

The Royal Ballet

 1. november 16-tól a mozikban

 

Koreográfusok: George Balanchine, Christopher Wheeldon, Pam Tanowitz, Joseph Toonga és Valentino Zucchetti

Fellépnek: pontos információ később várható

Novemberben, a Royal Opera House Baráti Köre fennállásának 60. évfordulója alkalmából, a magántáncosok, étoile-ok lenyűgöző sora lép fel a The Royal Ballet: A Diamond Celebration című esten, amely három kortárs világpremierből (Pam Tanowitz, Joseph Toonga és Valentino Zucchetti koreográfiák), George Balanchine klasszikus Gyémántokjából és a társulat első Négyünk számára című előadásából áll. Ez utóbbi Christopher Wheeldon művészeti vezető koreográfiája.

 

A diótörő

The Royal Ballet

 1. december 8-tól a mozikban

 

Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij

Koreográfus: Peter Wright, Lev Ivanov nyomán

Fellépnek: pontos információ később várható

Peter Wright Royal Ballet számára koreografált közönségkedvence Julia Trevelyan Oman  

csodálatos, korhű díszleteivel és jelmezeivel megőrzi ennek a balettklasszikusnak a méltóságteli ünnepélyességét. A tündérmesébe a lélegzetelállító táncprodukciók hosszú sora visz izgalmat.

Clara, egy kislány számára egy kellemes szentesti összejövetelt egy csodálatos kaland is követ, miután már mindenki aludni tért. A néző Csajkovszkij ragyogó melódiáiban gyönyörködhet, amint Clara és az ő elvarázsolt Diótörője legyőzik Egérkirályt, majd meglátogatják Cukrozott Szilva Tündért az Édességek Birodalmában. Peter Wright közkedvelt, a Royal Ballet számára álmodott koreográfiáját Julia Trevelyan Oman lélegzetelállító kosztümjei teszik még látványosabbá, így válik méltóvá ehhez az ünnepélyes balettklasszikushoz, mely a tündérmese fordulatait bámulatos tánctechnikával vegyíti.           

 

Ha ló nincs…

The Royal Ballet

 1. január 19-tól a mozikban

 

Koreográfus: Christopher Wheeldon

Zene: Joby Talbot

Fellépnek: pontos információ később várható

Moziban eddig soha nem vetített szerelmi történet Laura Esquivel azonos című regénye alapján. Egy kortárs mexikói írónő mágikus realista regénye alapján született meg a Royal Ballet egész estés produkciója, mely a művészeti vezető Christopher Wheeldon koreográfiáját annak a kreatív csapatnak a fantáziavilágával elegyíti, amely az Alice Csodaországban és a Téli rege irodalmi munkákat öltötte tánclépésekbe, Joby Talbot zeneszerző és Bob Crowley díszlet- és jelmeztervező közreműködésével. A balett Laura Esquivel azonos című regénye alapján született, amely egy megkapó családtörténet, melynek központi karaktere a főzésben tud kiteljesedni, vágyait kiélni, sőt családtagjait megdöbbentő, drámai módon befolyásolni. Ezt az American Ballet Theatre-rel létrejött koprodukciót a mexikói karmester, Alondra de la Parra vezényli, aki zenei szakértője is volt Talbot újonnan rendelt partitúrájának. Wheeldon egészen intenzíven dolgozott együtt Esquivellel, hogy a tánc nyelvén még érzékletesebben fejezzék ki a sokrétegű történetet, s egy szórakoztató és magával ragadó balettművé alakítsák. A mozikban látható előadást 2022. júliusába rögzítették.

 

A sevillai borbély

The Royal Opera

 1. február 15-tól a mozikban

 

Zene: Gioacchino Rossini

Vezényel:  Rafael Payare 

Fellépnek: Aigul Akhmetshina (Rosina), Andrzej Filończyk (Figaro), Lawrence Brownlee (Almaviva gróf), Bryn Terfel (Basilio), Fabio Capitanucci (Bartolo), Ailish Tynan (Berta), Josef Jeongmeen Ahn (Fiorello) 

 

 Amikor Rosina beleszeret a titokzatos fiatal udvarlóba, Lindoróba, minden ravaszságát – és a helyi fodrász segítségét is – be kell vetnie, hogy kijátssza számító gyámját, Dr. Bartolót. Szívet melengető szerenádok, nevetséges beöltözések és hiábavaló happy end várás. Gioachino Rossini vígoperája fergetegesen szórakoztató a borbély Figaro belépőjétől kezdve „Largo al factotum”, mely a „Figaro!” felkiáltással zárul; Rosina fergeteges kavatináján „Una voce poco fa” át! Rafael Payare karmester ezúttal debütál az operaházban, a szereplőgárda pedig parádés: Andrzej Filończyk, Aigul Akhmetshina, Laurence Brownlee, Konu Kim és Bryn Terfel látható a közkedvelt operában.

 

Turandot

The Royal Opera

 1. március 22-től a mozikban

 

Zene: Giacomo Puccini

Vezényel: Antonio Pappano 

Fellépnek: Anna Pirozzi (Turandot), Yonghoon Lee (Kalaf), Masabane Cecilia Rangwanasha (Liu), Vitalij Kowaljow (Timur), Hansung Yoo (Ping), Aled Hall (Pang), Michael Gibson (Pong) 

Turandot császárlány udvarában kegyetlenül kivégzik azokat, akik nem tudják találós kérdéseire a választ. Amikor egy távolról jött, nemes titkot rejtegető tatár herceg helyesen felel rájuk, hirtelen hatalma lesz Turandot felett. Ha élet-halál a tét, van-e létjogosultsága a szerelemnek?  

Puccini partitúrája már önmagában is zenei csemege (pl. Kalaf áriája, a ‘Nessun dorma’). Andrei Şerban kínai színházi tradíciókra támaszkodó rendezésében azonban még a XIX. századi Peking színes, fantáziaszülte tablóját is megelevenedni látjuk. Antonio Pappano vezényli a nagszerű énekesek sorát: Anna Pirozzit a címszerepben és Yonghoon Leet Kalaféban.

 

Hamupipőke

The Royal Ballet

 1. április 12-től a mozikban

 

Koreográfus: Frederick Ashton, Marius Petipa nyomán 

Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij

Fellépnek: Pontos információ később várható

 

A Hamupipőke különleges helyet foglal el a Royal Ballet repertoárjában, a táncosok szívében és a tánc történetében. Ez volt a társulat első darabja a Covent Gardenben a II. világháborút követő, 1946-os újranyitás alkalmával. 2006-ban az eredeti rendezést felújították, mely azóta is elbűvöli a nézőket. Frederick Ashton Marius Petipa XIX. századi balettjének színtiszta klasszicizmusát gyakran „a koreográfus mesterség atmoszférateremtő mesterkurzusának” titulálta.

A Hamupipőkét vadonatúj rendezésben színpadra állító kreatív csapat a színház-, film-, tánc- és operaművészet házasságának bűvös világába repít minket ennek a tündérmesének az éteriségén keresztül, melyben cseppet sem meglepő a tündér keresztanya, a sütőtök hintó és a vonzó herceg felbukkanása annak érdekében, hogy Hamupipőke megtalálhassa szíve választottját!

Hagyja magát elragadtatni Csajkovszkij fülbemászó melódiáitól, Oliver Messel látványos díszleteitől és a klasszikus balett e gyöngyszemétől!

 

Figaro házassága

The Royal Opera

 1. április 27-től az mozikban

 

Zeneszerző: W. A. Mozart

Rendezte: David McVicar

Vezényel: Antonio Pappano 

Fellépnek: Riccardo Fassi (Figaro), Giulia Semenzato (Susanna), Davide Luciano (Almaviva gróf), Federica Lombardi (Almaviva grófné),Hanna Hipp (Cherubino), Gregory Bonfatti (Don Basilio), Monica Bacelli (Marcellina), Gianluca Buratto (Bartolo), Jeremy White (Antonio), Alexandra Lowe (Barbarina), Alasdair Elliott (Don Curzio), Helen Withers (első koszorúslány), Miranda Westcott (második koszorúslány) 

David McVicar pazar kiállítású produkciója Mozart egyre népszerűbb vígoperájából Antonio Pappano vezényletével.

Figaro komornyik és Susanna komorna repesnek a boldogságtól, hiszen ma van esküvőjük napja! Azonban van egy kis bökkenő: Almaviva grófnak alantas szándékai vannak a menyasszonnyal. Mozart vígoperájának fordulatos cselekménye meglepő és szórakoztató, akárhányszor látjuk is! Jöjjön el a halhatatlan zene kedvéért, és maradjon az elátkozott, zűrzavaros nap során öltött nevetséges álöltözetek és az Almaviva gróf birtokán lassanként kibogózódó konfliktus kedvéért. 

Antonio Pappano igazán nemzetközi szereplőgárdát vezényel David McVicar örökérvényű produkciójában. A mozikban látható előadást 2022. januárjában rögzítették.

 

Csipkerózsika

The Royal Ballet

 1. május 24-től a mozikban

 

Koreográfus: Frederick Ashton, Marius Petipa nyomán

Zene: Csajkovszkij

A Csipkerózsika különleges helyet foglal el a Királyi Balett szívében és történelmében. Ez volt a társulat első előadása, amikor a második világháború után, 1946-ban a Királyi Operaház újra megnyílt a Covent Gardenben. 2006-ban felújították az eredeti rendezést, amely azóta is örömet okoz a közönségnek. Frederick Ashton hitelesen idézte fel Marius Petipa XIX. századi balettjének tiszta klasszicizmusát, mint az atmoszférateremtő koreográfia, a mesterségbeli tudás csillagpillanatát. Csajkovszkij elragadó zenéje és Oliver Messel pazar dizájnja magával ragadja a klasszikus balettrepertoár eme gyöngyszemének nézőit.

A trubadúr

The Royal Opera

 1. június 13-tól a mozikban

 

Zene: Giuseppe Verdi

Rendező: Adele Thomas

Vezényel:  Antonio Pappano 

Fellépnek: Rachel Willis-Sørensen (Leonóra), Yusif Eyvazov (Manrico), Ludovic Tézier (Luna gróf), Jamie Barton (Azucena), Roberto Tagliavini (Ferrando) 

Tomboló szenvedélyek szabadulnak el, miközben Manrico, a trubadúr és Luna gróf Laonóra kegyeiért verseng. Nagyon kevesen tudják, hogy Manrico anyja, Azucena szörnyű titkot rejteget immár több évtizede. Hamarosan egy réges-régi, szőnyeg alá söpört átok is megfogan, tragikus kimenetelűvé változtatva a baljós cselekményt. Rachel Willis-Sørensen, Yusif Eyvazov, Gregory Kunde, Ludovic Tézier és Jamie Barton alakítják a főbb szerepeket.   

Energikus rendezésében Adele Thomas Verdi meséjét a Hieronymus Bosch ihlette középkori babonák univerzumába helyezi. A karmesteri emelvényen Antonio Pappano vezényli Verdi drámai partitúráját, benne a méltán híres Cigánykórust.

 

Képek

Hol vetítik?

Vetítési helyszínek

Örömünkre szolgál, hogy megoszthatjuk Önökkel a Royal Opera House legújabb mozis évadának műsorát. A 2022/23-as évad az eddigi legtöbb, 13 világklasszis előadást felsorakoztató szezon lesz – hét opera- és hat balett-előadással.

Nemzetközi szinten több mint ezerháromszáz filmszínházban és koncertteremben vetítik majd a londoni Royal Ballet és a Royal Opera tizenhárom látványos produkcióját a 2022 / 23-as évad során.

Az opera- és balett közvetítések kiemelt helyszíne Budapesten a MOM Parkban működő, kényelmes fotelekkel felszerelt Cinema MOM filmszínház, ahol élő műholdas közvetítésben, Bősze Ádám és kollégái interaktív ráhangoló előadásával és hideg vacsorával kísérve láthatók az előadások.

További, vetítési helyszínek Budapesten hagyományosan a Puskin, a Pólus mozi, új helyszín a GOBUDA (korábbi nevén EuroCenter) mozi. A vidéki nagyvárosok közül a debreceni Apolló, a szolnoki TiszapART, a szegedi Belvárosi és a pécsi Apolló moziban is elérhetők az előadások. Debrecenben élő közvetítésben, a többi helyszínen néhány nappal később, felvételről vetítik az élőben rögzített előadásokat, az opera- és balettirodalom gyöngyszemeit.

Vetítési helyszínek

Az egyes előadások részletei, a vetítési helyszínek és időpontok listája az előadás címére kattintva elérhető

Pillangókisasszony

The Royal Opera

2022. szeptember 27-től a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Vezényel:  Nicola Luisotti
Főszereplők:  Maria Agresta (Cso-cso-szán), Joshua Guerrero (Pinkerton), Carlos Álvarez (Sharpless konzul), Christine Rice (Szuzuki), Carlo Bosi (Goro) 

Giacomo Puccini szerzeménye telis-tele fülbemászó muzsikával, mint Pillangókisasszony nagyáriája ‘Un bel di, vedremo’ (Egy szép napon) vagy a zümmögő kórus, mely egyszerre lenyűgöző és szívet facsaró.

Mayerling

The Royal Ballet

2022. október 5-től a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Zene: Liszt Ferenc
Koreográfus: Kenneth MacMillan 
Főszereplők: pontos információ később várható

A történelmileg hiteles események ihlette, Kenneth MacMillan készítette bátor koreográfiát át- meg átszövik a bécsi udvar hatalmi helyzetet veszélyeztető, de érthető magánemberi vágyai, a régóta lappangó családi titkok és a mindennapi kisstílű politikai intrikák.

Aida

The Royal Opera

2022. október 12-től a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Vezényel: Antonio Pappano

Főszereplők: Elena Stikhina (Aida), Francesco Meli (Radames), Agnieszka Rehlis (Amneris), Ludovic Tézier (Amonasro), Soloman Howard (Ramfis), In Sung Sim (fáraó) 

Robert Carsen új rendezésében Verdi nagyszabású politikai drámája kortárs értelmezést nyer: a nagyhatalmi játszmák és az emberi kapcsolatokat mérgező féltékenység egy képzeletbeli modern, totalitárius állam keretein belül nyilvánulnak meg.

Bohémélet

The Royal Opera

2022. október 20-tól a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Vezényel: Kevin John Edusei
Főszereplők: Ailyn Pérez (Mimi), Juan Diego Flórez (Rodolphe), Andrey Zhilikhovsky (Marcel), Danielle de Niese (Musette), Ross Ramgobin (Schaunard), Michael Mofidian (Colline) 

Richard Jones legújabb rendezése tökéletesen meg tudja ragadni egy világváros egyszerre nyersességében és csillogásában felnövő ifjúság ártatlanságát. Stewart Laing korhű látványvilága hitelesen láttatja a padlásszobában tengődő, kallódó művészek nyomorát és a szentestére készülődő Párizs bevásárlóutcájának megbabonázó luxusát. 

Royal Ballet: Gyémánt évforduló

2022. november 16-tól a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Koreográfusok: George Balanchine, Christopher Wheeldon, Pam Tanowitz, Joseph Toonga és Valentino Zucchetti
Főszereplők: pontos információ később várható

A Royal Opera House Baráti Köre fennállásának 60. évfordulója alkalmából, a magántáncosok, étoile-ok lenyűgöző sora lép fel a The Royal Ballet: A Diamond Celebration című esten, amely három kortárs világpremierből (Pam Tanowitz, Joseph Toonga and Valentino Zucchetti koreográfiák), George Balanchine klasszikus Gyémántokjából és a társulat első Négyünk számára című előadásából áll. Ez utóbbi Christopher Wheeldon művészeti vezető koreográfiája.

A diótörő

The Royal Ballet

2022. december 8-tól a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Koreográfus: Peter Wright, Lev Ivanov nyomán
Fellépnek: pontos információ később várható

Peter Wright Royal Ballet számára koreografált közönségkedvence Julia Trevelyan Oman csodálatos, korhű díszleteivel és jelmezeivel megőrzi ennek a balett klasszikusnak a méltóságteli ünnepélyességét. A tündérmesébe a lélegzetelállító táncprodukciók hosszú sora visz izgalmat.     

Ha ló nincs…
(Like Water for Chocolate)

The Royal Ballet

2023. január 19-től a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Koreográfus: Christopher Wheeldon

Főszereplők: pontos információ később várható

Moziban eddig soha nem vetített szerelmi történet a mexikói Laura Esquivel azonos című mágikus realista regénye alapján.

(2022 júniusában rögzített világpremier felvétele)

A sevillai borbély

The Royal Opera

2023. február 15-től a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Vezényel:  Rafael Payare 

Fellépnek: Aigul Akhmetshina (Rosina), Andrzej Filonczyk (Figaro), Lawrence Brownlee (Almaviva gróf), Bryn Terfel (Basilio), Fabio Capitanucci (Bartolo), Ailish Tynan (Berta), Josef Jeongmeen Ahn (Fiorello) 

Szívet melengető szerenádok, nevetséges beöltözések és hiábavaló happy end várás. Gioachino Rossini komikus operája fergetegesen szórakoztató a borbély Figaro belépőjétől kezdve „Largo al factotum”, mely a „Figaro!” felkiáltással zárul; Rosina fergeteges kavatináján „Una voce poco fa” át!

Turandot

The Royal Opera

2023. március 22-től a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Vezényel: Antonio Pappano 

Főszereplők: Anna Pirozzi (Turandot), Yonghoon Lee (Kalaf), Masabane Cecilia Rangwanasha (Liu), Vitalij Kowaljow (Timur), Hansung Yoo (Ping), Aled Hall (Pang), Michael Gibson (Pong) 

Puccini partitúrája már önmagában is zenei csemege (pl. Kalaf áriája, a ‘Nessun dorma’). Andrei Şerban kínai színházi tradíciókra támaszkodó rendezésében azonban még a XIX. századi Peking színes, fantáziaszülte tablóját is megelevenedni látjuk.  

Hamupipőke

The Royal Ballet

2023. április 12-től a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Koreográfus: Frederick Ashton 
Főszereplők: Pontos információ később várható

A Hamupipőkét színpadra állító kreatív csapat a színház-, film-, tánc- és operaművészet összességének bűvös világába repít minket ennek a tündérmesének az éteriségén keresztül, melyben cseppet sem meglepő a tündér keresztanya, a sütőtök hintó és a vonzó herceg felbukkanása annak érdekében, hogy Hamupipőke megtalálhassa szíve választottját!

Figaro házassága

The Royal Opera

2023. április 27-től a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Vezényel: Antonio Pappano 

Főszereplők: Riccardo Fassi (Figaro), Giulia Semenzato (Susanna), Davide Luciano (Almaviva gróf), Federica Lombardi (Almaviva grófné),Hanna Hipp (Cherubino), Gregory Bonfatti (Don Basilio), Monica Bacelli (Marcellina), Gianluca Buratto (Bartolo), Jeremy White (Antonio), Alexandra Lowe (Barbarina), Alasdair Elliott (Don Curzio), Helen Withers (első koszorúslány), Miranda Westcott (második koszorúslány) 

David McVicar pazar kiállítású produkciója Mozart egyre népszerűbb komikus operájából Antonio Pappano vezényletével. (2022 januárjában rögzített előadás felvétele)

Csipkerózsika

The Royal Ballet

2023. május 24-től a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Koreográfus: Marius Petipa 

Főszereplők: pontos információ később várható

Hagyja magát elvarázsolni Csajkovszkij briliáns zenéjétől és Oliver Messel Pazar díszleteitől és jelmezeitől, melyektől ez a klasszikus balettirodalmi gyöngyszem még tündöklőbben ragyog!

A trubadúr

The Royal Opera

2023. június 13-tól a mozikban
(az egyes mozik eltérő időpontban vetítik, a fenti dátum a műholdas élő közvetítés dátuma)

Vezényel:  Antonio Pappano 

Főszereplők: Rachel Willis-Sørensen (Leonóra), Yusif Eyvazov (Manrico), Ludovic Tézier (Luna gróf), Jamie Barton (Azucena), Roberto Tagliavini (Ferrando) 

Adeele Thomas energikus rendezésében Verdi meséjét a Hieronymus Bosch ihlette középkori babonák univerzumába helyezi. A karmesteri emelvényen Antonio Pappano vezényli Verdi drámai partitúráját.