Shakespeare’s Globe – Minden jó ha jó a vége (All’s well that ends well)

Adatlap

Shakespeare: Minden jó ha jó a vége (All’s well that ends well)
A londoni Shakespeare’s Globe Színház előadása felvételről, 138 perc, 2013
Az előadást angol nyelven, magyar felirattal vetítjük
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Rendező: John Dove
Szereplők: Ellie Piercey, Janie Dee, Colin Hurley, Michael Bertenshaw, Sam Cox, Naomi Cranston, John Cummins, Ben Deery, Mary Doherty, Will Featherstone, Peter Hamilton Dyer, Sophie Duval
Díszlet- és jelmeztervező: Michael Taylor
Zeneszerző: William Lyons

Képek

[tribulant_slideshow gallery_id=”57″]

Letöltések

Hol vetítik?

Helena szerelmes a lekezelő Bertramba. Amikor meggyógyítja a francia királyt, jutalmul azt kéri, hadd lehessen Bertram felesége. Újdonsült férje azonban a nász elől inkább a csatákba menekül, és a frigynek két, szerinte teljesíthetetlen feltételt szab.
A romantikus vígjátéki fordulatokban bővelkedő mű Shakespeare nyelvi leleményeinek leggazdagabb tárháza. Ki bolond, ki szentimentalista, ki bölcselő a darabban. A roppant fordulatos cselekményszálakat egy céltudatos hősnő tartja kézben, bárdolatlan férje megleckéztetésére.

A GLOBE SZÍNHÁZRÓL

A Shakespeare’s Globe színház az egykori londoni Globe-nak hű mása, melyet az eredeti közelében építettek fel 1997-ben azzal a céllal, hogy Shakespeare örökzöld művei újra autentikus környezetben jelenhessenek meg. A Globe színpadjának különlegessége, hogy a színpadot mintegy körülöleli a nézőtér, és az előadásba nem ritkán bevonják a közönséget is. Az élőben rögzített előadások a maguk teljességében kerülnek a mozivászonra, kiváló kép- és hangminőséggel és műfordítás alapján készített magyar felirattal. A kitűnő operatőri munkának köszönhetően a nézők úgy érezhetik, mintha maguk is ott lennének a Globe nézőterén. A Globe színházi közvetítések magyarországi forgalmazója a Pannonia Entertainment.