Shakespeare’s Globe – Rómeó és Júlia (Romeo and Juliet)

Adatlap

Shakespeare: Rómeó és Júlia (Romeo and Juliet)
A londoni Shakespeare’s Globe Színház előadása felvételről, 180 perc, 2014
Az előadást angol nyelven, magyar felirattal vetítjük
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

A magyar felirat Nádasdy Ádám műfordítása alapján készült.
Rendező: Dominic Dromgoole
Szereplők: Adetomiwa Edun, Ellie Kendrick, Jack Farthing, Philip Cumbus, Holly Atkins,
Michael O’Hagen, Ian Redford, Ukweli Roach

Képek

[tribulant_slideshow gallery_id=”56″]

Letöltések

Hol vetítik?

2018. augusztus 14. 18:00, Puskin Mozi http://puskinmozi.hu/filmek/shakespeares-globe-romeo-es-julia

A két rivalizáló család közt kialakult heves utcai verekedés előzi meg Rómeó és Júlia első találkozását. A bimbózó szerelemnek sem ez a tény, sem pedig az, hogy Júliát egy másik nemes ifjúval jegyezték el, nem állhatja útját.
Elég erős-e a szerelem, hogy túlélje a két fiatal családjának viszálykodását? Immár halállal lakol, aki ismét megtöri a békét. Néhány családtagot, mint például Júlia unokatestvérét, Tybaltot sem rábeszélés, sem fenyegetés nem tart vissza egy újabb erőszakos lépéstől. A tények ellenére optimista Rómeó és Júlia meg kívánja pecsételni egymás iránti szerelmét, boldogságát. Azonban amikor újabb utcai vérontásra kerül so, az ifjú pár magára marad, és kétségbeesetten keres kiutat Lőrinc barátnál…

A GLOBE SZÍNHÁZRÓL

A Shakespeare’s Globe színház az egykori londoni Globe-nak hű mása, melyet az eredeti közelében építettek fel 1997-ben azzal a céllal, hogy Shakespeare örökzöld művei újra autentikus környezetben jelenhessenek meg. A Globe színpadjának különlegessége, hogy a színpadot mintegy körülöleli a nézőtér, és az előadásba nem ritkán bevonják a közönséget is. Az élőben rögzített előadások a maguk teljességében kerülnek a mozivászonra, kiváló kép- és hangminőséggel és műfordítás alapján készített magyar felirattal. A kitűnő operatőri munkának köszönhetően a nézők úgy érezhetik, mintha maguk is ott lennének a Globe nézőterén. A Globe színházi közvetítések magyarországi forgalmazója a Pannonia Entertainment.