Shakespeare’s Globe: Szentivánéji álom (A Midsummer Night’s Dream)

Adatlap

Shakespeare’s Globe: Szentivánéji álom (A Midsummer Night’s Dream)
A londoni Shakespeare’s Globe Színház előadása felvételről, 180 perc, 2014
Az előadást angol nyelven, magyar felirattal vetítjük
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Rendező: Dominic Dromgoole
Szereplők: Michelle Terry, Fergal McElherron, Pierce Quigley, Huss Garbiya, John Light

Képek

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Letöltések

Hermia szereti Lysandert és Helena szereti Demetriust, de Demetriusnak Helenát kellene elvennie… Amikor Athén hercege erőltetni próbálja a házasságot, a szerelmesek az erdőben keresnek menedéket, ahol belecsöppennek a tündérek királya, Oberon és királynője, Titánia közötti vita kellős közepébe, ami mindannyiuk életét megváltozatja…
Shakespeare a káprázatos drámai költészetét állítja ennek a ugratós, csillogó, vidám és meglepően ötletes történetnek a szolgálatába, hogy melynek fajsúlyos mondanivalója egy álomszerű felszín alól bontakozik ki.

A GLOBE SZÍNHÁZRÓL

A Shakespeare’s Globe színház az egykori londoni Globe-nak hű mása, melyet az eredeti közelében építettek fel 1997-ben azzal a céllal, hogy Shakespeare örökzöld művei újra autentikus környezetben jelenhessenek meg. A Globe színpadjának különlegessége, hogy a színpadot mintegy körülöleli a nézőtér, és az előadásba nem ritkán bevonják a közönséget is. Az élőben rögzített előadások a maguk teljességében kerülnek a mozivászonra, kiváló kép- és hangminőséggel és műfordítás alapján készített magyar felirattal. A kitűnő operatőri munkának köszönhetően a nézők úgy érezhetik, mintha maguk is ott lennének a Globe nézőterén. A Globe színházi közvetítések magyarországi forgalmazója a Pannonia Entertainment.