Shakespeare’s Globe: Szentivánéji álom (A Midsummer Night’s Dream)

Adatlap

Shakespeare’s Globe: Szentivánéji álom (A Midsummer Night’s Dream)
A londoni Shakespeare’s Globe Színház előadása felvételről, 180 perc, 2014
Az előadást angol nyelven, magyar felirattal vetítjük
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Rendező: Dominic Dromgoole
Szereplők: Michelle Terry, Fergal McElherron, Pierce Quigley, Huss Garbiya, John Light

Képek

[tribulant_slideshow gallery_id=”53″]

Letöltések

Hermia szereti Lysandert és Helena szereti Demetriust, de Demetriusnak Helenát kellene elvennie… Amikor Athén hercege erőltetni próbálja a házasságot, a szerelmesek az erdőben keresnek menedéket, ahol belecsöppennek a tündérek királya, Oberon és királynője, Titánia közötti vita kellős közepébe, ami mindannyiuk életét megváltozatja…
Shakespeare a káprázatos drámai költészetét állítja ennek a ugratós, csillogó, vidám és meglepően ötletes történetnek a szolgálatába, hogy melynek fajsúlyos mondanivalója egy álomszerű felszín alól bontakozik ki.

A GLOBE SZÍNHÁZRÓL

A Shakespeare’s Globe színház az egykori londoni Globe-nak hű mása, melyet az eredeti közelében építettek fel 1997-ben azzal a céllal, hogy Shakespeare örökzöld művei újra autentikus környezetben jelenhessenek meg. A Globe színpadjának különlegessége, hogy a színpadot mintegy körülöleli a nézőtér, és az előadásba nem ritkán bevonják a közönséget is. Az élőben rögzített előadások a maguk teljességében kerülnek a mozivászonra, kiváló kép- és hangminőséggel és műfordítás alapján készített magyar felirattal. A kitűnő operatőri munkának köszönhetően a nézők úgy érezhetik, mintha maguk is ott lennének a Globe nézőterén. A Globe színházi közvetítések magyarországi forgalmazója a Pannonia Entertainment.