Shakespeare’s Globe – Vízkereszt, vagy amit akartok (Twelfth Night)

Adatlap

Shakespeare’s Globe – Vízkereszt, vagy amit akartok (Twelfth Night)
A londoni Shakespeare’s Globe színház előadása felvételről, 190 perc
Az előadást angol nyelven, magyar felirattal vetítjük
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

A magyar felirat Nádasdy Ádám műfordítása alapján készült.

Rendező: Tim Carroll
Szereplők: Samuel Barnett, Liam Brennan, Paul Chahidi, John Paul Connolly, Ian Drysdale, Johnny Flynn, Stephen Fry, James Garnon, Peter Hamilton Dyer, Colin Hurley, Roger Lloyd Pack, Mark Rylance, Jethro Skinner and Ben Thompson
Díszlet-és jelmeztervező: Jenny Tiramani
Zeneszerző: Claire van Kampen

Képek

[tribulant_slideshow gallery_id=”49″]

Letöltések

A felejthetetlen színészekkel életre keltett Vízkereresztben – mely egy keserédes komédia a veszteségekről és a viszonzatlan vagy éppen érdemtelen szerelemről – Shakespeare legjelentősebb dalai is elhangzanak.

A csupa férfiból álló, több díjat elnyert Mark Rylance és Stephen Fry vezette Original Practices által rendezett produkció korhű díszletekkel, jelmezekkel és zenei betétekkel varázsolja elénk az 1601-es globe-beli előadást. Nekik is köszönhető, hogy ebből a Vízkeresztből a londoni West End egyik legfelkapottabb előadása lett.

A GLOBE SZÍNHÁZRÓL

A Shakespeare’s Globe színház az egykori londoni Globe-nak hű mása, melyet az eredeti közelében építettek fel 1997-ben azzal a céllal, hogy Shakespeare örökzöld művei újra autentikus környezetben jelenhessenek meg. A Globe színpadjának különlegessége, hogy a színpadot mintegy körülöleli a nézőtér, és az előadásba nem ritkán bevonják a közönséget is. Az élőben rögzített előadások a maguk teljességében kerülnek a mozivászonra, kiváló kép- és hangminőséggel és műfordítás alapján készített magyar felirattal. A kitűnő operatőri munkának köszönhetően a nézők úgy érezhetik, mintha maguk is ott lennének a Globe nézőterén. A Globe színházi közvetítések magyarországi forgalmazója a Pannonia Entertainment.