Az én Rembrandtom – Sajtóvetítés a Cinema MOM moziban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Oeke Hoogendijk Az én Rembrandtom című filmjének sajtóvetítésére,

amelyet 2022. január 17-én 10:30-kor tartunk a Cinema MOM moziban. (MOM Park, 1123 Budapest, Alkotás utca 53.)

A 107 perces filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

A nagyközönség január 20-tól láthatja a filmet. Köszönjük előre is, ha tud segíteni a bemutató hírének terjesztésében. Letölthető sajtóanyagok az oldal alján megtalálhatók.

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a sajtóvetítésre

Az én Rembrandtom - Sajtóvetítés a Cinema MoM-ban

Bővebben a filmről

Mozifilmen tárulnak fel Rembrandt portréinak titkai

Január 20-tól érkezik a mozikba Az én Rembrandtom című izgalmas dokumentumfilm, amely műgyűjtők, műkereskedők és művészettörténészek személyes történetein keresztül tárja fel, hogyan képesek a holland festőóriás munkái a mai napig művészetbarátok millióit rabul ejteni.

Rembrandt, a meghitt portrék mestere még ma is, több mint 350 évvel a halála után képes megrengeti a műtárgypiacot, művészetbarátok generációi, egész nemzetek vannak oda festményeiért. Az arisztokraták gyönyörködnek műveiben, a szakértők kinyilatkoztatásokat tesznek róluk, a műtárgykereskedők vizslatnak utánuk, a gyűjtők vadásznak rájuk, míg a múzeumok versengenek értük. Az én Rembrandtom című kivételes dokumentumfilm minden eddiginél mélyebbre ás a Régi Mesterek művészetében, és megkísérli feltárni a festőfejedelmek motivációit.

Az én Rembrandtom olyan izgalmas történetmorzsákkal szegez a vászonhoz, amelyek a Rembrandt festmények iránti megszállottságból fakadnak, nem egyszer drámai, váratlan végkifejlettel. Szenvedélyes műgyűjtők, mint a holland Eijk és Rose-Marie De Mol van Otterloo, az amerikai Thomas Kaplan és a skót Buccleuch herceg vall Rembrandt festményeikhez fűződő szoros kapcsolatukról, majd a Rijksmuseum és a Louvre nyílt összecsapásának lehetünk tanúi, amikor a francia Eric de Rothschild báró eladásra kínál két Rembrandt portrét. A film végigkíséri a holland arisztokrata műkereskedő Jan Sixet, amint nem is egy, hanem rögtön két „új” Rembrandt portré szerzőségét akarja bebizonyítja, beteljesítve gyerekkori álmát. 

Oeke Hoogendijk, Az új Rijksmuseum című, több díjat is elnyert alkotás rendezőnőjének új dokumentumfilmje, Az én Rembrandtom január 20-tól érkezik országszerte az art mozikba, eredeti nyelven, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban látható, emellett számos további art moziban, többek között Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon és Szombathelyen is bemutatják

 

Sajtókapcsolat

Zsarnai Gábor
PR / marketing
Pannonia Entertainment
E-mail: sajto kukac pannonia-entertainment.com