Exhibition on Screen: Klimt: A csók

Előzetes

Adatlap

Exhibition on Screen: Klimt: A csók

Színes angol dokumentumfilm, 2023, 93 perc (12)

rendező: David Bickerstaff

Korhatár: 12

Bemutató: 2023. decmber 14.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Képek

Hol vetítik

Letöltések

Gustav Klimt Csókja a világ egyik legismertebb és legtöbbet reprodukált festménye. Talán ez a legnépszerűbb poszter a diákkollégiumok falán Pekingtől Bostonig.
Az 1908 körül Bécsben festett, ismeretlen ölelkező párt ábrázoló, szuggesztív kép elkészültétől fogva megigézi a nézőket titokzatosságával, érzékiségével és káprázatos anyagaival. De mi is áll a festmény vonzereje mögött; és ki is volt az alkotója?
A festmény – a valódi arany, a díszítő minták, a szimbolizmus és a forrongó erotika – alapos tanulmányozása során utunk a figyelemre méltó századfordulós Bécsbe vezet, amikor egy új világ küzdött a régivel.
A Frida Kahlo és a Mary Cassatt – A modern nő portréja rendezőjétől és a Vermeer: A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás producereitől
egy erőteljes, lebilincselő és szenvedélyes új film érkezik.
Klimt a szecessziós mozgalom titánja volt, aki dekadens új világokat teremtett, amelyekben a gyengéd érzékiség, az ősi mitológia és a radikális modernitás egyesült.
Fedezze fel a világ egyik kedvenc festménye mögött rejlő botrányos életű alkotót és az őt érő rendkívüli hatások gazdag szövevényét!