Piedone nyomában – Portréfilm Bud Spencerről, kibővített moziváltozat

Előzetes

Adatlap

PIEDONE NYOMÁBAN – KIBŐVÍTETT MOZIVÁLTOZAT
színes, magyar portréfilm, 75 perc (TBC), 2019
rendező: Király Levente

Főszereplők: Bud Spencer, Terence Hill, Riccardo Pizzuti, Sal Borgese, Guido és Maurizio de Angelis, Kárpáti György
Magyar szöveg: Csipő Kornélia
Hangmérnök: Simon Gábor
Vágó: Király Ferenc
Operatőr: László Gábor
Producer: Karle Gábor
Rendező: Király Levente

Korhatár: besorolás alatt
Forgalmazó: Pannonia Entertainment
Gyártó: Macro-Media Bt. és Szóvilág Kft.

Mozipremier: 2019. február 21.

Képek

Feltöltés alat

Hol vetítik?

Feltöltés alat

Letöltések

Feltöltés alatt

Magyarországi mozibemutató: 2019. február 21.

A több mint négy éven át, négy országban és negyven közreműködővel forgatott, átfogó portréfilm amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja. Bud Spencerről – eredeti nevén Carlo Pedersoli – kevesen tudják, hogy mélyen vallásos, példás családapa volt, 5 nyelven beszélt és három egyetemre járt. Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbi játékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, a Helsinki és Melbourne-i olimpián is részt vett. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengénlátókért, a háború- és kábítószer használat ellen emelte fel a hangját, az UNICEF nagykövetének is megválasztották. Életének utolsó éveiben gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, sőt feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket.

A filmben, amelyből természetesen a kedvenc filmrészletink és jelenetink sem hiányozhatnak, egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai – összesen 40 megszólaló – mesélnek Bud Spencerről. Az alkotás az életrajz bemutatása mellett egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás is egyúttal egy legenda előtt, akinek önálló és elmaradhatatlan társával, Terence Hillel közös, kultikussá vált filmjein immár három generáció nőtt fel, és aki rendkívüli módon szeretett bennünket, magyarokat.

A film eredeti (rövidebb) változata az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.