Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában

FRISSÍTÉS (2020.03.12.)

Kedves Érdeklődők!

A koronavírus helyzet kapcsán kiadott kormányrendeletre való tekintettel elhalasztjuk a Vad erdők, vad bércek c. filmünk március 26-ra tervezett mozibemutatóját.

A film premierjét egy későbbi időpontban tartjuk meg, attól függően, hogy miként változik a helyzet a koronavírus magyarországi terjedésével és a mozikat érintő kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban.

Köszönjük megértésüket!

Előzetes

Képek

Adatlap

Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában
magyar természetfilm, 62 perc, 2020 (6)

rendező: Mosonyi Szabolcs, Bagladi Erika
forgatókönyvíró: Bagladi Erika
operatőr: Mosonyi Szabolcs
zeneszerző: Mátyás Attila Merkaba
vágó: Mosonyi Szabolcs
narrátor: Varga Gábor

Korhatár: 6
Besorolás: art film
Forgalmazó: Pannonia Entertainment
Mozipremier: 2020. március 26.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Letöltések

Hol vetítik?

2020. március 26-tól, a WWF Magyarország ajánlásával érkezik országszerte a mozikba Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika, a Vad Balaton, Vad Kunság, és Vad Szigetköz alkotóinak új természetfilmje, amelyben az alkotópáros korábbi filmjeire is jellemző, lélegzetelállító képsorokon tárulnak fel az Északi-középhegység folyóvölgyei, mély szurdokai, napfényben fürdő bércei, ködbe vesző hegyoldalai és gazdag élővilága. A különleges technikai megoldásokkal készült, látványos és részletgazdag 4K felvételeket felvonultató szélesvásznú természetfilm intim közelségben, nem mindennapi helyzetekben mutatja be az észak-magyarországi erdőségek változatos növény- és állatvilágát az avarszinttől a lombkoronáig.
A filmbéli „fantom” nem más, mint rejtőzködő életmódja miatt rendkívül nehezen lencsevégre kapható hiúz, amely nemrég újra feltűnt a hazai vadvilágban. Az ő nyomait kutatva tárul fel az erdőlakók élete, olyan különleges felvételekkel, mint a patakokban ívó ingolák, a fészket rakó szirti sasok, a bokszoló mezei nyúlpár, a fák között lomhán zümmögő óriás szarvasbogarak, vagy a vízirigók és hegyi kérészek párzásának ritka pillanata.

Letölthető sajtóközlemény: https://www.pannonia-entertainment.hu/Vad-erdok-vad-bercek-SAJTOKOZLEMENY