Ella Fitzgerald: Just One of Those Things – Sajtóvetítés az Art+ Cinemában

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt Leslie Woodhead Ella Fitzgerald: Just One of Those Things című filmje sajtóvetítésére,

amelyet 2019. november 4-én 12:30-kor tartunk az Art+ Cinemában (1074. Budapest Erzsébet krt. 39.)

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Részvételi szándékát kérjük az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze.

Köszönjük előre is, ha tud segíteni a mozibemutató hírének terjesztésében.

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a sajtóvetítésre

Ella Fitzgerald: Just One of Those Things

 

Bővebben a filmről

Előzetes:

Ella Fitzgerald: Just One of Those Things

színes, angol-amerikai zenés dokumentumfilm, 90 perc, 2019
rendező: Leslie Woodhead
Magyarországi bemutató: 2019. november 7.
forgalmazó: Pannonia Entertainment

1934-ben Ella Fitzgerald 15 évesen, szinte utcagyerekként megnyerte meg a harlemi Apollo Theater tehetségkutató versenyét. Alig pár hónappal később már elismert művészként hódította meg a közönséget. Az „Ella Fitzgerald: Just One of Those Things” című zenés dokumentumfilm hat évtizeden keresztül követi ezt a rendkívüli életutat, amely során Ella fenséges hangja saját tragédiáit és egy egész korszak problémáit is képes volt örömmé változtatni. Jamie Cullum énekes-dalszerző szavailval élve „Ella zenéje az egyik ok, amiért érdemes erre a világra születni”.

A film eddig soha nem látott archív felvételek és interjúk segítségével idézi meg Ella Fitzgerald életét és zenei pályáját. Az afroamerikai nőét, aki az ijesztő mértéket öltő rasszizmussal szemben építette fel karrierjét. Megismerjük Ellát, mint gondolatokkal teli, vagány és humoros személyiséget, zseniális zenei újítót. A film bemutatja Ella Fitzgerald szerepét az emberi jogokért folytatott küzdelemben, valamint azokat a konfliktusokat, amelyek végigkövették a saját sorsát is: küzdelmeit először az elismerésért és a rajongókért, majd idővel az otthon nyugalmáért, a férjével és fiával töltött minőségi időért. Oscar Peterson billentyűs, Ella közeli barátja szerint a legnagyobb sikerei idején is, amikor a világ leghíresebb énekeseként tartották számon, ő volt „a világ legmagányosabb nője”.

A másfél órás filmben a különleges, archív koncertfelvételek mellett személyes hangvételű interjúk során megszólalnak Ella Fitzgerald pályatársai, zenész kollégái és barátai is, valamint egy különlegesen ritka beszélgetést is láthatnak a nézők Ella fiával, Ray Brown Jr-ral is.

Szereplők: Ella Fitzgerald, Tony Bennett, Jamie Cullum, Laura Mvula, Johnny Mathis, Smokey Robinson, Cleo Laine, Andre Previn, Norma Miller, Patti Austin, Itzhak Perlman, Margo Jefferson, Will Friedwald, Ray Brown Jr.

Producer: Reggie Nadelson
Supervising Producer: Peter Worsley
Executive Producers: Geoff Kempin & Terry Shand
Rendező: Leslie Woodhead

A részletes filmismertetőhöz kérjük, kattintson ide!

 

Sajtókapcsolat

Zsarnai Gábor
PR / marketing
Pannonia Entertainment
Mobil: +36-30-455-0422
E-mail: sajto kukac pannonia-entertainment.com