Exhibition on Screen – A félreismert Raffaello – Zárt körű szakmai vetítés és ArtKalauz kiadványbemutató a Cinema MOM-ban

Az Artkalauz Kiállítási Magazin és a Pannonia Entertainment filmforgalmazó tisztelettel meghívja Önt és partnerét az Artkalauz legújabb számának bemutatójára és Phil Grabsky Exhibition on Screen – A félreismert Raffaello című filmjének zárt körű szakmai vetítésére,

amelyet 2022. november 10-én csütörtökön 19:00 órakor tartunk a Cinema MOM-ban. (MOM Park, 1123 Budapest, Alkotás u. 53.)

A 93 perces filmet eredeti (angol) nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A vetítés előtt Lantos Anikó, az Artkalauz Kiállítási Magazin főszerkesztője és Zsarnai Gábor, a Pannonia Entertainment munkatársa köszönti a vendégeket.

Részvételi szándékát kérjük az alábbi jelentkezési űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról automatikus válasz üzenetet küldünk a jelentkezéskor megadott emailcímre.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Artkalauz Kiállítási Magazin és Pannonia Entertainment

     

Regisztráció a vetítésre

Az eseményre szóló regisztráció lezárult, köszönjük mindenkinek a nagy érdeklődést!

 

Bővebben a filmről

Exhibition on Screen – A félreismert Raffaello

A reneszánsz mester halálának 500. évfordulója alkalmából a valaha volt legjelentősebb tárlatot rendezték meg munkáiból Rómában, és ezt a rendkívüli kiállítást az Exhibition on Screen művészeti ismeretterjesztő sorozat forgatócsoportja elsőként járhatta be. Ez a páratlanul átfogó tárlat Raffaello Sanzio da Urbino életét és munkásságát több mint kétszáz kiállított remekművön – festményen, rajzon – keresztül mutatja be.

A Louvre-ból, az Uffiziből, a National Gallery of Artból vagy a Prado gyűjteményeiből kölcsönzött, rendkívül gazdag anyag és a róla készült mozifilm arra tesz kísérletet, hogy érzékeltesse Raffaello szakmai jártasságának, képzelőerejének és zsenialitásának dimenzióit. A számos szakmai díjjal elismert rendező, Phil Grabsky friss szemmel tekint a reneszánsz óriásra, és kameráján keresztül feltárul, miért soroljuk Raffaellót máig a legnagyobb mesterek közé. A film kitér római korszakára, soha nem látott filmrészletekkel szemlélteti az antik Róma szemléletformáló hatását, Néró aranypalotáját is bemutatva, melybe maga Raffaello is ellátogatott.

Raffaello jóval több volt, mint festő, a reneszánsz kor egyik legjelentősebb művésze volt, ám sokan félreértették vagy misztifikálták. A mostani páratlan életmű-kiállítás először foglalkozik munkásságának szinte teljes spektrumával, nemcsak ünnepelt festményeit és rajzait, hanem építészeti, költészeti, illetve szobor-, szőttes- és nyomatelőkészítő terveit is górcső alá veszi.