Bridget naplója (Saint Frances)

Előzetes

Képek

Hamarosan

Adatlap

Bridget naplója
(Saint Frances)
színes, feliratos amerikai vígjáték, dráma, 101 perc, 2020
rendező: Alex Thompson
forgatókönyvíró: Kelly O’Sullivan
főszereplők: Kelly O’Sullivan, Ramona Edith-Williams, Jim True-Frost, Francis Guinan, Lily Mojekwu, Mary Beth Fisher, Charin Alvarez
operatőr: Nate Hurtsellers
zene: Quinn Tsan
producer: James Choi
Korhatár: 16
Besorolás: art film
Mozipremier: 2020. szeptember
Forgalmazó: Pannonia Entertainment
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt9016016/

Letöltések

Hol vetítik?

Hamarosan

A történet főhőse, a chicagói Bridget 34 éves, identitászavarral küzd, kapuzárási pániktól szenved, de a nyár beköszöntével kezdenek jól alakulni a dolgai: találkozik egy helyes fiúval, és munkát is talál, egy hatéves kislány bébiszittereként. Ám a tündéri Frances meglehetősen öntörvényű gyerek, és miközben Bridget megpróbálja elnyerni a bizalmát, a kislány szülei között növekvő feszültséggel is meg kell küzdenie. Ráadásul a terhességi teszt eredménye pozitív lesz. Miközben zavaros emberi kapcsolataiban próbál navigálni, onnan merít erőt, ahonnan a legkevésbé várta: a nem mindennapi gyerekkel alakuló barátságából.

Alex Thompson rendező és a főszerepben remeklő, valamint a forgatókönyvet is jegyző Kelly O’Sullivan filmje igazi szívmelengető alkotás. Bátor, őszinte és friss hangvételű vígjáték/dráma, amely humorral, empátiával, és óriási szeretettel mesél a női lét tabuként kezelt témáiról és problémáiról – nem csak nőknek. Az „amerikai Bridget Jones” története a miskolci Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál egyik legnépszerűbb filmje volt, emellett a nemzetközi kritikusvilág és a közönség is ovációval fogadta: az SXSW Filmfesztiválon elnyerte a Zsűri különdíját és a közönségdíjat, a Champs-Élysées Filmfesztiválon a Kritikusok díját és a közönségdíjat, valamint a Chicagói Filmkritikusok Filmfesztiváljának közönségdíját is.

„Erőteljes, érzelmileg teljesen lehengerelt!” RogerEbert.com
„Utazásra visz az érzelmek országútján.” Pajiba
„Valóságos és szívből jövő.” Cinapse
„Inspirálóan bátor.” Variety
„A világ minden figyelmét megérdemli.” Slashfilm