Lords of Chaos – A sötétség gyermekei – Díszbemutató a Pólus Moziban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Jonas Åkerlund Lords of Chaos – A sötétség gyermekei című filmjének díszbemutatójára.

amelyet 2019. május 2-án 20:00 órakor tartunk a Pólus Moziban. (1152 Budapest, Szentmihályi út 131.)

A 120 perces filmet eredeti (angol) nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A vetítés előtti beszélgetésen Sallai Péter zenész, grafikusművész és Juhász Dávid zenész, a film zenei jeleneteinek szakmai tanácsadói valamint Budai Béla zenész, dobos elevenítik fel emlékeiket a korszakról. A premiervetítésre Csihar Attila, a Mayhem jelenlegi énekese is jelezte, hogy egyeztetve a zenekarral, elfogadja a meghívást, ám mivel jelenleg is Oslóban stúdióznak és koncerteznek, nem tudta biztosra ígérni a részvételét, ez csak aznap derül ki.

Számítunk megtisztelő jelenlétére! Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze.

Köszönjük, ha tud segíteni a mozibemutató hírének terjesztésében! Ezen az oldalon lejjebb görgetve letölthető sajtóanyagok is rendelkezésre állnak.

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a díszbemutatóra

Lords of Chaos diszbemutato

Bővebben a filmről

 

Lords of Chaos – A sötétség gyermekei
feliratos, angol-svéd-norvég thriller/dráma, 120 perc, 2018 (18)
Bemutató. 2019. május 2.
Korhatár: 18 éven aluliaknak nem ajánlott
rendező: Jonas Åkerlund
főszereplők: Rory Culkin, Emory Cohen, Jack Kilmer, Sky Ferreira

Letölthető részletes sajtóközlemény: https://www.pannonia-entertainment.hu/Lords-of-Chaos-SAJTOKOZLEMENY

Letölthető képanyag és plakát:
https://drive.google.com/open?id=1pMvfLaGnga7qz8Bge2Pzb8V0C2bYNYhe

Oslo, 1987. A 17 éves Euronymous (Rory Culkin) eltökélt abban, hogy az idilli skandináv létből kilépve, Mayhem nevű zenekarával megmutassa a világnak, milyen is az “igazi norvég black metal”. A hozzá hasonlóan fanatikus, svéd Dead (Jack Kilmer) csatlakozása után a banda extrém koncertjeinek egyre jobban híre megy, és ezzel együtt egyre mélyebbre merülnek a black metal dogmák bugyraiban. A fékevesztett bulik közepette kezd elmosódni a határ a sötét eszmék és a valóság között. Dead öngyilkos lesz, holttestéről Euronymous bizarr fotókat készít, hogy növelje a lemezeladásokat és erősítse a zenekar “gonosz” imázsát. Amikor a banda új basszusgitárosa, a Burzum néven önállóan is zenélő Varg Vikernes (Emory Cohen) elkezdi a gyakorlatba is átültetni a pusztulást dicsőítő dalszövegeket, halálos rivalizálás veszi kezdetét közöttük. A zenekarhoz köthető templomgyújtogatások után a sajtó is felfigyel rájuk, Varg-ot letartóztatják, ám Euronymus az esetből is a zenekar és lemezkiadója kétes hírnevét építgeti tovább. A börtönből frissen szabadult Varg bajlós találkozót szervez, hogy végleg eldöntsék, ki is a black metal legsötétebb ura…

Május 2-től érkezik a hazai mozikba a kultikus Sundance Filmfesztiválon debütált Lords of Chaos – A sötétség gyermekei, amely minden idők valószínűleg leghírhedtebb zenekara, a – tragikus események után újjáalakult és ma is aktív, sőt magyar taggal is rendelkező – Mayhem történetét dolgozza fel, megdöbbentő, de megtörtént események alapján (a készítők ugyanakkor néhány pontos bevallottan eltértek a valós eseményektől – “Based on Truth and Lies, hangzik a film eredeti plakátján). A sötét hangulatú, horrorisztikus elemeket sem nélkülöző thriller/dráma olyan, a kilencvenes évek elején nagy sajtóvisszhangot kiváltott botrányok és bűncselekmények hátterét mutatja be, mint a templomgyújtogatások, rongálások és a végül brutális végkifejlethez vezető zenekaron belüli feszültségek.

A részben Budapesten forgatott film zenéjét az elhangzó Mayhem-dalokon túl a világhírű izlandi csapat, a Sigur Rós jegyzi, rendezője pedig a veterán videklip rendező, Jonas Åkerlund, aki olyan zenekarokkal dolgozott már együtt, mint a Metallica, Rammstein, Jamiroquai, The Rolling Stones, U2, Iggy Pop, Ozzy Osbourne, Lenny Kravitz, a Coldplay vagy Queens of the Stone Age, de az ő munkája volt a The Prodigy kultikus „Smack My Bitch Up” videoklipje is.

Vetítési helyszínek:

Budapest
Cinema City Arena, Allee, Westend, 2019.05.02-től
Corvin Mozi, Toldi Mozi, Pólus Mozi, 2019.05.02-től
Art+ Cinema 2019.05.09-től
Pécs Apolló Mozi 2019.05.02-05.
Balassagyarmat, Madách Imre Mozi, 2019.05.02-08., 09-15.
Jászberény Lehel Film-Színház 2019.05.02.-08.
Szolnok TiszapART Mozi 2019.05.02.-08.
Cegléd Uránia Mozi 2019.05.02-08.
Sárospatak , A Mozi 2019.05.03,09,16.

 

Sajtókapcsolat

Zsarnai Gábor
PR / marketing
Pannonia Entertainment
Mobil: +36-30-455-0422
E-mail: sajto kukac pannonia-entertainment.com