Magyar Népmese Napja – Vetítés és kiállítás, néptánc tanítás szeptember 30-án a Cinema MOM-ban – REGISZTRÁCIÓ

Benedek Elek születésnapja, szeptember 30. 2005 óta a Magyar Népmese Napja. A jeles nap alkalmából 2023. szeptember 30-án, 11.00-kor megnyílik a Pannonia Entertainment legújabb időszaki kiállítása a Cinema MOM-ban, a Kecskemétfilm többszörös díjnyertes, Magyar népmesék című, nemzetközi szinten elismert és minden korosztály körében igen kedvelt tévéfilm-sorozatának rajzaiból.

A november 30-ig (díjmentesen) látható tárlat nyitó eseményén ingyenes rajzfilmvetítéssel és néptánc-, valamint néphagyomány-tanítással is várják az érdeklődőket.

Ráhangolóként szeptember 30-án, szombaton 10:45-től a Magyar népmesék tévésorozat két epizódját (A szorgalmas és a rest leány, A háromágú tölgyfa tündére) vetítik, többszöri ismétléssel a mozi egyik emeleti termében, térítésmentesen.

11:00 órától ünnepélyes kiállításmegnyitóval folytatódik a program, a Magyar népmesék epizódjaiból származó, 43 válogatott rajzból álló tárlatot Elsässer Klaudia házigazda, a Pannonia Entertainment alapítójának és ügyvezető igazgatójának rövid köszöntője után Glaser Kati, a Kecskemétfilm Animációs Filmstúdió egyik méltán elismert rendezője, a Városi legendák c. népszerű animációs sorozat és az abból készült Családi legendák c. egész estés film alkotója nyitja meg, aki személyes motivációiról osztja meg a gondolatait.

A kiállításmegnyitót követő egy órában, 11:20-12:20-ig magyar és moldvai csángó tánc- és néphagyomány tanulásra várjuk a gyerekeket a mozi emeleti termében. Az oktató Mezei Csilla, a budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola hon- és népismeret-, valamint hittantanára, könyvtárosa. A táncokhoz élőzenét szolgáltató, háromfős, hagyományőrző zenekar tagjai Esztergomi Katinka, Bennő Katalin, Frajda Márk.

A táncház programon a részvétel díjtalan, részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról néhány percen belül automatikus válaszlevelet küldünk.

Üdvözlettel,
Cinema MOM

Regisztráció az ingyenes programokra

MOM Népmese napja
Mennyi idős(ek) a gyermek(ek)?

Hangulatképek az előző népmese-néptánc programunkról (Cigánymesék, 2023. május)

Fotók: Adorján Attila