Mephisto alkotáspályázat – A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Cinema MOM felhívása ifjú művészeknek

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment – Pannonia Movie által üzemeltetett budapesti Cinema MOM a Klassz program keretében közös alkotópályázatot hirdet középiskolásoknak, egyetemistáknak és olyan fiatal művészeknek, akik kedvet éreznek, hogy Szabó István Mephisto című nagyjátékfilmjének az NFI – Filmarchívum által digitálisan felújított, 2022 márciusában a mozikba kerülő kópiája kapcsán képzőművészeti alkotást hozzanak létre. A legjobban sikerült alkotásokat a Cinema MOM mozi területén két hónapig kiállítjuk.

A pályamunkák beérkezési határideje: 2022. január 30.

Bármilyen képzőművészeti technikával készülhet az alkotás, de kérjük, hogy az alábbi méreteknek feleljen meg.

  • 2D – Plakát / Grafika / Festmény / Fotó / Vegyes technikával készült 2D kép: max. B1
  • Animáció – Mozgó GIF: Max: 30 Mb, legfeljebb 10 másodperces
  • 3D – Szobor / Jelmezterv / Díszletterv: max. 1*1*1 m3

Ha nem szerepel az alkotás technikája a felsoroltak között, akkor kérjük, érdeklődj az oktatas@nfi.hu e-mail címen, hogy lehet-e az adott technikával pályázni!

Kérjük, hogy a pályamunkádhoz írj egy 300 karakternél nem hosszabb leírást, amelyben szerepel, hogy miért az adott műfajt választottad a Mephisto című film kapcsán!

Egy pályázó legfeljebb három munkával pályázhat. Az alkotásoknak a pályázók saját szellemi tevékenységének eredményeképpen létrejövő egyéni, eredeti műveknek  kell lenniük. A munkákat első körben digitálisan kérjük pdf, jpg vagy gif formátumban, legfeljebb 30 mb méretben (fotózott műtárgy, digitális rajz, szkennelt grafika stb.). Fontos: a feltöltött fájl nevébe kérjük beleírni a pályázó teljes nevét! Az eredeti műveket azoktól a pályázóktól kérjük, akiknek a pályázata nyer és az alkotását kiállítjuk. Az alkotás moziba szállításának és elszállításának, szükség esetén (digitális grafika) nyomtatásának a költéségét a pályázó biztosítja.

Jelentkezés, ha már elmúltál 18 éves ITT. 

Jelentkezés, ha még nem múltál el 18 éves ITT.

A regisztrációról automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk. Amennyiben nem érkezik meg, kérjük, ellenőrizd a levélszemét és a promóciós mappát! Ha ide sem érkezne meg levelünk, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az oktatas@nfi.hu e-mail címen!  

A díjazott alkotókat legkésőbb 2022. február 20-ig értesítjük.

A legjobb munkákat beküldő pályázók a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pannonia Entertainment ajándékcsomagját kapják. A díjátadó és a kiállításmegnyitó a 2022 márciusában lesz.

A Mephisto című filmről az Alapfilmek oldalon itt olvashatsz bővebben.