Normális világ – Sajtóvetítés az Art+ Cinemában

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Achero Mañas Normális világ című filmjének sajtóvetítésére,

amelyet  2021. szeptember 14. kedd 10:30-tól tartunk az Art+ Cinemában. (Budapest, Erzsébet krt. 39, 1074)

A 103 perces filmet eredeti (spanyol) nyelven, magyar felirattal vetítjük. 

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról automatikus válasz emailt fog kapni néhány perc elteltével a megadott e-mail címre. 

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a sajtóbemutatóra

Normális világ

Bővebben a filmről

Normális világ

Un Mundo Normal
feliratos spanyol romantikus dráma, kalandfilm, road movie  103 perc, 2020
eredeti nyelven, magyar felirattal
Rendező: Achero Mañas
Szereplők: Ernesto Alterio, Ruth Diaz
Magyarországi forgalmazó: Pannonia Entertainment
Végleges korhatár: 12
bemutató dátum: 2021.szeptember 16

A jellegzetes spanyol fekete humorral, road movie és kalandfilm elemekkel átitatott emberközeli dráma főhőse Ernesto, a szabadszájú, szarkasztikus madridi színházi rendező, aki a negyvenes évei vége felé életközepi válsággal küzd: párkapcsolata zátonyra futott, karrierje botladozik, és miközben különköltözik művészlelkű egyetemista lányával, az idős édesanyjával is foglalkoznia kell. Anyja hosszas győzködéssel ráveszi Ernestot, igérje meg, hogy a halála után a tengerbe fogja temetni. Egy napon megcsörren Ernesto telefonja: édesanyja szívrohamban elhunyt. Mivel a spanyol jogrendszer tiltja az ilyen jellegű szertartásokat, Ernesto hirtelen elhatározással – más lehetősége nem lévén – egyszerűen ellopja a koporsót a temetésről, hogy teljesíthesse anyja utolsó kívánságát. Az egészen őrültnek tűnő tervhez végül a lánya is csatlakozik, és együtt vágnak neki a rendkívüli utazásnak, eltökélve, hogy bármi áron, de véghezviszik a küldetésüket. A félezer kilométeres út – nyomukban a hatóságokkal – örökre megváltoztatja az életüket, és olyan kérdésekkel szembesíti őket, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben, és ugyan ki hivatott eldönteni, mi a normális és mi nem az.

A filmet rendezőként és forgatókönyvíróként jegyző Achero Mañas (Amit csak akarsz, November) első filmjével (Golyó/El Bolo) Európai Filmdíjat nyert az Év Felfedezettje kategóriában. Főszereplői Ernesto Alteiro, akit a hazai közönség főként a spanyol filmhetek fesztiváldíjas alkotásaiból ismerhet, és Ruth Diaz, aki színésznőként korábbi filmjével a Velencei Filmfesztiválon nyert díjat.

Sajtókapcsolat:
Zsarnai Gábor
PR / marketing
Pannonia Entertainment
E-mail: marketing@pannonia-entertainment.com