Pannonia Entertainment online filmkölcsönző

ÚJDONSÁG! Keresztény filmek online

Örömmel adunk hírt arról, hogy az Etalon Kiadó és a Pannonia Entertainment együttműködésének köszönhetően április 1-től online filmkölcsönzőnkben otthonról nézhető formában elérhetővé vált számos olyan vallási témájú filmkülönlegesség, amely DVD lemezen vagy más formában már régóta nem kapható.

Első körben 36 film került be az onlien filmkölcsönző kínálatába az Etalon Kiadó katalógusából, és előreláthatólag negyedévente újabb filmekkel fog bővülni a kínálat.

Tovább az online elérhető keresztény filmekhez


ÚJDONSÁG! Nagy zeneszerzők nyomában sorozat

Április 14-től elérhető az online filmkölcsönzőben Phil Grabsky díjnyertes sorozata, szakértői interjúk és a zeneművek koncertfelvételeinek dinamikus ötvözésével létrejöt „koncert-dokumentumfilm”-ek.

Tovább az online elérhető komolyzenei dokumentumfilmekhez


Kedves Nézőink!

Sok megkeresést kapunk azzal kapcsolatban, hogy hozzáférhetők-e DVD lemezen, ajándékozási céllal A művészet templomai sorozat filmjei. Lemezes kiadványhoz sajnos nem rendelkezünk licensszel, de örömmel adunk hírt arról, hogy az elmúlt hetek fejlesztéseinek köszönhetően a művészeti filmekhez digitális (online) hozzáférés immár ajándékba is megvásárolható magyar nyelvű webáruházunkban.

A digitális hozzáférések új rendelési felülete a shop.pannonia-entertainment.hu/kategoria/online-filmnezes oldalon elérhető, ahol akár saját részre, akár ajándékba megvásárolható az egy felhasználóra szóló hozzáférés a kiválasztott film(ek)hez, amit a termék kifizetését követően egy speciális, egyedi hozzáférési kód formájában küldünk emailben.

Újdonság a korábbiakhoz képest, hogy a webshopban megvásárolható digitális hozzáférések 30 napra szólnak, így például az ünnepi időszakban többször is újranézhetők.  Ajándékvásárlást tervezők számára előnyös lehet, hogy minden digitális hozzáféréshez jár egy A4-es normál papírlap méretű, kinyomtatható PDF grafika, amelyen az egyedi hozzáférési kód mellett részletes használati útmutató is olvasható.

Az egyes filmekre érvényes digitális (online) hozzáférés mellett további újdonság, hogy megvásárolható az összes filmre érvényes, 1 évre szóló digitális hozzáférési csomag is, ide kattintva.

Mindenkinek kitartást kívánunk a koronavírus-helyzet miatti nehehezebb időszakhoz, vigyázzunk magunkra és egymásra! Bízunk benne, hogy az alábbi filmek örömteli perceket szereznek majd a művészetbarátoknak.

Üdvözlettel, a Pannonia Entertainment csapata
www.facebook.com/AMuveszetTemplomai

 

Tudnivalók az online filmkölcsönzésről

A filmek a Vimeo nevű oldalon, vagy az ezzel egyenértékű Vimeo Android/iOS mobil applikáció segítségével érhetők el, amely a Youtube-hoz hasonló, világszerte használt videómegosztó. A rendszer használatához részletes magyar nyelvű útmutató biztosítunk, amely ide kattintva elérhető: magyar nyelvű PDF útmutató képekkel

A kikölcsönzött film a hozzáférési idő alatt korlátlan alkalommal megnézhető, megállítható, folytatható stb.

Technikai ügyfélszolgálat: filmkolcsonzes (kukac) pannonia-entertainment.com

Gyorsmenü – Közvetlen linkek az egyes filmekhez

Speciális ajánlat: DIGITÁLIS HOZZÁFÉRÉS 1 ÉVRE A TELJES MŰVÉSZETI SOROZATHOZ (saját részre vagy ajándékba is rendelhető)

Részletes filmismertetők lejjebb görgetve olvashatók

Köszönjük, ha ajánlja ismerőseinek ezt az oldalt!


Bővülő filmkínálat, új tartalmak, hírlevél

 

A filmkínálat a következő hetekben is tovább fog bővülni A művészet templomai sorozat újabb epizódjaival és további játékfilmekkel, dokumentumfilmekkel.

Amennyiben szeretne első kézből értesülni a filmkölcsönzőben megjelenő új tartalmakról,

 

>> kérjük kattintson ide, és iratkozzon fel hírlevelünkre

 


ÚJDONSÁG! A filmek moziplakátjai megvásárolhatóak

 

Webáruházunkban megvásárolhatók A művészet templomai sorozat filmjeinek 70x100cm méretű nyomtatott moziplakátjai!

Ahogy a lenti képeken is látszanak, ezek jellemzően festmények alapján készülnek, így lakásdíszként is szolgálhatnak. 🙂

A plakát megvásárlásával – hasonlóan a filmkölcsönzéshez – közvetlenül a filmek magyarországi bemutatását szervező csapatunkat támogatja, amit ezúton is köszönünk szépen!

 

>> További a művészeti filmplakát webáruházba


ONLINE FILMJEINK

A feltaláló (2020)
színes, magyar életrajzi dráma, 120 perc, 2020

MEGNÉZEM

Gyöngyössy Bence életrajzi drámája dinamikus képsorokban mutatja Dr. Béres József drámai sorsát, a hatalommal vívott küzdelmét a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig. Érzelmekben gazdag, izgalmas jelenetekben követi nyomon a Béres Csepp születésének történetét és a kutató folyamatos harcát, s ezen keresztül objektív látleletet is nyújt a hatvanas–hetvenes évek Magyarországáról, a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról, intrikákról. Béres Józsefet Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színész alakítja, feleségét Huszárik Katalin, a további főbb szerepekben olyan kiváló színművészek láthatók, mint Székely B. Miklós, Hatházi András, Seress Zoltán, Für Anikó, Lukács Sándor, Trokán Péter, Bede-Fazekas Szabolcs, Oberfrank Pál és Trill Zsolt.

Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában
magyar természetfilm, 65 perc, 2020

MEGNÉZEM

A WWF Magyarország ajánlásával érkezett országszerte a mozikba, és most az online filmkölcsönzőbe Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika, a Vad Balaton, Vad Kunság, és Vad Szigetköz alkotóinak új természetfilmje, amelyben az alkotópáros korábbi filmjeire is jellemző, lélegzetelállító képsorokon tárulnak fel az Északi-középhegység folyóvölgyei, mély szurdokai, napfényben fürdő bércei, ködbe vesző hegyoldalai és gazdag élővilága. A különleges technikai megoldásokkal készült, látványos és részletgazdag 4K felvételeket felvonultató szélesvásznú természetfilm intim közelségben, nem mindennapi helyzetekben mutatja be az észak-magyarországi erdőségek változatos növény- és állatvilágát az avarszinttől a lombkoronáig.

Peggy Guggenheim: A művészet megszállottja
feliratos amerikai dokumentumfilm, 95 perc, 2016

MEGNÉZEM

Lisa Immordino Vreeland többszörösen díjnyertes dokumentumfilmjében a modern művészet és 20. századi művészvilág egyik legszínesebb egyénisége, Peggy Guggenheim portréja rajzolódik ki. A különleges archív felvételek és visszaemlékezések mellett számos szakértő, egykori pályatárs és híresség is megszólal a filmben, amelynek vezérfonalát a legendás műgyűjtő és mecénás Jacqueline B. Weld által szerkesztett életrajzi interjúkötete adja. A filmben feltárul, miként vált Guggeneheim család vagyonának örökösnője az évek során a modern képzőművészet kulcsfigurájává.

British Museum: Hokuszai – A nagy hullámon túl
feliratos amerikai dokumentumfilm, 95 perc, 2016

MEGNÉZEM

 Exkluzív tárlatvezetés és lebilincselő dokumentumfilm a British Museum azonos című kiállításáról és Japán legismertebb képzőművésze, Kacusika Hokuszai életéről és alkotásairól. A Japánban, Franciaországban és Nagy-Britanniában forgatott látványos ismeretterjesztő film elsősorban Hokuszai munkásságára és életére fókuszál, bemutatva a bezárkózó Japán titokzatos és egzotikus világát is. , látványos dokumentumfilmben a művészettörténet kiemelkedő szakemberei kalauzolják végig a nézőt Hokuszai festészetének és nyomtatott műveinek titkain, miközben rendkívül részletgazdag közeli felvételeken tárulnak fel a művek a vásznon.

Gauguin a londoni Nemzeti Galériából
feliratos angol ismeretterjsztő film, 90 perc, 2020

MEGNÉZEM

Ez a rendhagyó moziélmény egy 60 perces, Paul Gauguin életéről és munkásságáról szóló dokumentumfilmből,és egy 30 perces exkluzív tárlatvezetésből álló, mely a londoni Nemzeti Galéria “Gauguin portréi” című kiállításának bejárására invitálja a nézőket. A Tahitin, Franciaországban, a Markézi-szigeteken és az Egyesült Királyságban forgatott ismeretterjesztő film Gauguin rendkívüli, ám sok esetben vitatott hátterű művészetét mutatja be elismert szakértők, kortárs alkotók, valamint a leszármazottai közreműködésével. 

 

David Bowie arcai (David Bowie is…)
feliratos angol dokumentumfilm, 95 perc, 2013

MEGNÉZEM

A „David Bowie is” című tárlat a londoni Victoria and Albert Musem történetének egyik legsikeresebb kiállítása volt, közel 200.000-en váltottak rá jegyet. A David Bowie Archívummal együttműködésben megvalósult kiállítás záró tárlatvezetéséről készült filmben a kurátorok, Vicky Broackes, Geoffrey Marsh Bowie rendkívül gazdag életművét dalszövegek eredeti kéziratai, személyes tárgyak, eredeti kosztümök és hangszerek, archív fotók, videók és albumborítók segítségével tárják fel a nézők előtt. A tárlatvezetés közben Bowie egykori művésztársai, többek között Kansai Yamamoto, a legendás japán divattervező és Jarvis Cocker, a Pulp együttes frontembere és kilencvenes évek britpop mozgalmának egyik kultfigurája is megszólalnak, mélyebb betekintést engedve a kreatív zseni és popkulturális ikon művészetébe.

A művészet templomai:
Frida Kahlo – Viva la Vida

feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2020

MEGNÉZEM

A filmben Frida Kahlo sokrétű személyiségét ismerhetjük meg többféle nézőpontból: a kortárs feminizmus forradalmian úttörő művészét, és a mögötte rejlő embert, aki saját megkínzott testének és viharos kapcsolatainak foglya volt. A filmben megjelenő különnleges archív felvételeket Frida Kahlo életeseményeit felidéző és műveit elemző szakértői interjúk színesítik, segítségükkel felfedezhetjük a közös vonásokat Frida két arca között. Természetesen megcsodálhatjuk leghíresebb festményeit, köztük több önarcképét is, amelyeket ma Mexikó legnevesebb múzeumaiban őriznek. 

A művészet templomai:
Impresszionista ritkaságok

feliratos olasz ismeretterjesztő film, 80 perc, 2020

MEGNÉZEM

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat legújabb premierfilmje az impresszionizmus által elindított művészeti forradalom történetét beszéli el ötven, a nyilvánosság elől korábban elzárva tartott, rendkívül értékes festményt bemutatva, amelyeket első alkalommal a római Palazzo Bonaparte-ban állítottak ki.

A részletgazdag felvételeken ritkán látható remekművek tárulnak fel Manet-től, Caillebotte-tól, Renoirtól, Monet-tól, Cézanne-tól, Signactól, Sysley-től és Berthe Morisot-tól.

A művészet templomai:
Gauguin Tahitin – Az elveszett paradicsom

feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019

MEGNÉZEM

1891-ben Paul Gauguin elhagyta Marseille-t és a csendes-óceáni polinéz szigetvilág felé indult, hogy megtalálja a földi paradicsomot. Vajon valóban rátalált? Létezett-e az a tiszta, érintetlen világ, amelyet a festményein látunk?
A művészet templomai sorozat új epizódja a művészet örök lázadójának utazását követi nyomon az élet esszenciájának nyomában, Párizstól a Breton partvidéken át Tahitiig és a Markézi-szigetekig.

A művészet templomai:
Ermitázs – A művészet ereje

feliratos olasz ismeretterjesztő film, 92 perc, 2019

MEGNÉZEM

A művészet templomai sorozat legújabb része Toni Servillo (A nagy szépség) közreműködésével átfogó képet nyújt a világ egyik legnagyobb és legismertebb múzeuma, az Ermitázs lenyűgöző épületegyütteséről, páratlanul gazdag gyűjteményéről, és a múzeumnak otthont adó Szentpétervár nevezetességeiről, felidézve a város és a múzeum három évszázadon átívelő történetét.

A művészet templomai:
A Prado Múzeum – Csodák gyűjteménye

feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019

MEGNÉZEM

A világ egyik leglátogatottabb múzeuma fennállásának 200. évfordulója alkalmából különleges utazásra hívja a nézőket a jeles intézmény termein keresztül, A művészet templomai sorozat új epizódjában bemutatva azok történetét és titkait. A szépség és a művészet történetén, köztük Vélazquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya és El Greco remekművein átívelő felfedezőúton az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons kalauzolja végig a nézőket.

ZENEI DOKUMENTUMFILMEK

A mi Kodályunk
magyar zenés ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019

MEGNÉZEM

A 20. század korszakalkotó zenetudósa, zeneszerzője és népzenekutatója előtti tisztelgésként készült el ez a rendhagyó dokumentumfilm, amely Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két kimagaslóan tehetséges fiatal muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba. Petrovics Eszter filmjének főszereplője Ránki Fülöp zongoraművész és Devich Gergely csellóművész, akik a 2019-ben újból megrendezett hangverseny során nemcsak gyönyörűen megszólaltatják Kodály darabjait, de a koncertre való felkészülés során ellátogatnak Kodály ifjúkorának meghatározó helyszíneire, köztük Galántára, Nagyszombatra és Zoborvidékre is.

Ronnie Wood: Isten tenyerén
feliratos angol zenés dokumentumfilm, 82 perc, 2019

MEGNÉZEM

Mike Figgis zenés dokumentumfilmje személyes hangvételű portré a legendás Rolling Stones tag Ronnie Woodról, mint zenész, művész és örök túlélő. A film a hetvenes éveiben még mindig az élvonalba tartozó zenész karrierének szerény, észak-londoni kezdeteitől – ahol idősebb testvérei arra inspirálták, hogy rocksztárrá váljon –  az immár ötven éve tartó pályája csúcsáig jut el, amely a pop-rock olyan nagyságaival dolgozott, mint  a The Birds, Jeff Beck, The New Barbarians, Rod Stewart, The Faces és persze a The Rolling Stones. A filmben Ronnie végigkalauzol minket élete történetén – festő és zenész pályáján –, barátokat, zenésztársakat és festő kollégákat is megszólaltatva, mint Damian Hirst, Mick Jagger, Keith Richards, Imelda May vagy Rod Stewart.

Ella Fitzgerald – Just One Of Those Things
feliratos angol-amerikai dokumentumfilm, 90 perc, 2019

Magyarország, Szlovákia, Románia területén elérhető

MEGNÉZEM

Leslie Woodhead díjnyertes portréfilmje eddig sosem látott archív felvételek és interjúk segítségével idézi meg Ella Fitzgerald életét és zenei pályáját. Az afroamerikai nőét, aki az ijesztő mértéket öltő rasszizmussal szemben építette fel karrierjét. Megismerjük Ellát, mint gondolatokkal teli, vagány és humoros személyiséget, zseniális zenei újítót. A film emellett bemutatja Ella Fitzgerald szerepét az emberi jogokért folytatott küzdelemben, valamint azokat a konfliktusokat, amelyek végigkövették a saját sorsát is: küzdelmeit először az elismerésért és a rajongókért, majd idővel az otthon nyugalmáért, a férjével és fiával töltött minőségi időért.

ÉLETRAJZI JÁTÉKFILMEK

Egon Schiele – A halál és a lányka
feliratos spanyol ismeretterjesztő film, 105 perc, 2019

MEGNÉZEM

Dieter Berner díjnyertes életrajzi drámája a 20. század eleji Bécs egyik legizgalmasabb művésze, Egon Schiele életét és művészetét veszi górcső alá. Schiele formabontó és provokatív munkáit az erotika és az elmúlás alakították, a maga korában festményeit komoly botrányok övezték, bíróság elé is állították. Úgy gondolták, Schiele radikális művei ronthatják Bécs társadalmi megítélését, ám érzékenyebb és fogékonyabb kortársai, mint Gustav Klimt már akkor felismerték kivételes tehetségét.
A filmben két női karakter kap kiemelt szeretet, akik a legnagyobb hatással voltak Schiele munkásságára és az életére: húga és első múzsája, Gréti, valamint a 17 éves Wally, aki kétségkívül igazi szerelme volt, és akit A halál és a lányka című híres festményével tett halhatatlanná.

Mary Shelley – Frankenstein születése
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019

MEGNÉZEM

Életrajzi dráma Mary Shelley, eredeti nevén Mary Wollstonecraft Godwin (Elle Fanning) történetéről, aki 18 évesen megalkotta a világ legismertebb gótikus regényét. 1812-ben járunk, az irodalom és írás iránt szenvedélyesen érdeklődő Mary apja londoni könyvesboltjában dolgozik. 16 éves korában egy társasági eseményen megismerkedik az akkor már elismert költő Percy Bysshe Shelleyvel (Douglas Booth). Mary és Percy családjaik akarata ellenére Franciaországba szöknek, majd később Lord Byron (Tom Sturridge) meghívására Svájcba utaznak. Itt születik meg Frankenstein rendkívüli története, amire nagy hatással van viharos kapcsolatuk. A történet mindenkire, aki találkozik vele, nagy hatást gyakorol, ám mivel az akkori társadalom nem igazán értékeli a női írókat, Mary rákényszerül, hogy szembeszállva a kor felfogásával kiálljon a művéért és saját identitásáért.

Gagarin – Elsőként az űrben
feliratos orosz történelmi dráma, 108 perc, 2013

MEGNÉZEM

1961. április 12-én Jurij Gagarin szovjet kozmonauta a világ első űrhajósaként vonult be a történelem- könyvekbe, miután Vosztok-1 űrhajóval 108 perc alatt megkerülte a Földet és sikeresen földet ért.
Gagarin egyike volt a szovjet űrprogram 20 fős csoportjának, akiket több mint 3000 elit vadászpilótából választottak ki az egész Szovjetunió területéről, hogy egy extrém terheléseket is magában foglaló kiképzés során felkészítsenek az űrutazásra. Húsz legendás pilóta, akik szakmájuk legjobbjának számítottak, bár egyikük sem sejthette, hogy végül kit választanak ki az első emberi űrutazás történelmi feladatára. Amikor végül Gagarint kiválasztották, megkezdődött a felkészítése az akkor még tulajdonképpen ismeretlen területen való bevetésre…egy életre szóló utazásra.
A mindössze 1,6 m3 térfogatú leszállókabinba szíjazva Gagarin eltöpreng az életén, amit gyökeresen megváltoztatott szovjet űrprogram fáradhatatlan törekvése, hogy bármi áron, de elsőként hódítsák meg a világűrt. A látványos kivitelezésű, igaz történeten alapuló történelmi dráma amellett, hogy bemutatja a földműves családba született űrutazó Gagarin emberi oldalát, betekintést enged az űrverseny egyik legintenzívebb időszakába.

TOVÁBBI MŰVÉSZETI FILMEK

A művészet templomai: Tintoretto – Egy lázadó Velencében
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019

MEGNÉZEM

A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével készült, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velencei művészei, Tintoretto, Tiziano és Veronese közötti rivalizálást mutatja be. Tintoretto életén és vásznain keresztül a nézők megismerhetik a korabeli várost, majd a narratíva előrehaladtával egyre jobban feltárul, milyen hatással volt a pusztító pestisjárvány Velence mindennapjaira és művészetére. A szakértői interjúkat a műkincsek részletgazdag közeli felvételeivel és rövid játékfilmes betétekkel színesítő film narrátora a kétszeres Oscar-jelölt Helena Bonham Carter.

A művészet templomai: Klimt és Schiele – Amor és Psyche
A szecesszió születése

feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2018

MEGNÉZEM

A film 19. század végi – 20. század eleji Bécs virágzó kulturális életét és a szecesszió születésének páratlanul izgalmas időszakát mutatja be páratlanul átfogó módon, társadalmi, történelmi és művészeti szempontokra egyaránt rávilágítva. Vezérfonalául Gustav Klimt és Egon Schiele művészetét és a szecesszió születését feldolgozó tematikus kiállítások szolgáltak, amelyeknek az Albertina és a Leopold Múzeum, a Belvedere kastély és a Bécsi Szépművészeti Múzeum adott otthont. A tárlatvezetések mellett az alkotás ívét egy történelmi kávéházakból induló utazás adja, amely Bécs kulturális nevezetességeit és Klimt, Schiele életének fontos helyszíneit mutatja be. 

A művészet templomai: Van Gogh – Búzamezők és borús égbolt
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 70 perc, 2018

MEGNÉZEM

A filmben Vincent Van Gogh munkássága egy egészen új nézőpontból kerül megközelítésre: a holland festőzseni műveinek legnagyobb magángyűjteményével rendelkező személy, Helene Kröller-Müller (1869–1939) szemszögéből, aki a festő közel háromszáz alkotását vásárolta fel a 20. század elején.
Miközben végigköveti a műgyűjtő nő és a művész életútját, végigvezeti a nézőket a De Huge Veluwe Nemzeti Park területén található Kröller-Müller Múzeum páratlan építészeti csodáján és a benne megtalálható felbecsülhetetlen értékű műalkotásokon.

A művészet templomai: Salvador Dalí – A halhatatlanság nyomában
feliratos spanyol ismeretterjesztő film, 105 perc, 2019

Magyarország, Szlovákia, Románia területén elérhető

MEGNÉZEM

A Gala-Salvador Dalí Alapítvány gondozásában készült film szürrealizmus mestere és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket. Az átfogó művészeti portréfilm 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját – ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz, és ugyanebben az évben ismerte meg Galát – egészen 1989. január 23-án bekövetkezett haláláig. Művészettörténészek, a festőhöz közel álló családtagok interjúi és eddig sosem publikált fotók és levelek mellett maga a kontempláló Salvador Dalí és a remekművek felvételei teszik teljessé a képet az extravagáns bajusz mögött rejlő művészről és emberről, a művészettörténet egyik legkülönösebb alkotójáról.

A művészet templomai: Monet és vízililiomai
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019

MEGNÉZEM

A film az impresszionizmus géniuszának világába és egyik leghíresebb festmény-sorozatának születésébe nyújt betekintést, Ross King Dühödt ámulat – Claude Monet és a Vízililiomok című bestsellere nyomán. Bemutatja azt a megszállottságot, ahogyan a hetvenes éveiben járó, családi tragédiákkal és látásának megromlásával sújtott, és az alkotással már-már felhagyó festőzseni vászonra álmodta a fények és a víz iránti csillapíthatatlan rajongását és megalkotta a Vízililomok (Tavirózsák) mintegy 250 festményből álló monumentális sorozatát. Megismerhetjük azokat a csodálatos tájakat, amelyekből ihletett merített, emellett ízelítőt nyújt a párizsi Musée de l’Orangerie, a Musée Marmottan, a Musée d’Orsay és a Musée des Impressionnismes Giverny páratlan gyűjteményéből.

A művészet templomai – Leonardo 500
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2018

MEGNÉZEM

A Leonardo da Vinci előtt tisztelgő, halálának ötszázadik évfordulója alkalmából készített film Leonardo firenzei és milánói korszakában született festményeinek (köztük az Angyali üdvözlet, a Háromkirályok imádása, a La Belle Ferronière vagy a Hölgy hermelinnel) bemutatása mellett a Da Vinci kódexek megfejtését kísérli meg, egy egészen új nézőpontból vizsgálva és értelmezve ezt a monumentális művet. A megszólaló szakértők Leonardo tanulmányait olyan új megvilágításba helyezik, amely során a nézők a modern kor vívmányain keresztül ismerhetik meg a mester géniuszát, felfedezve, hogy az ipar, a mérnöki- és orvostudományok, a kommunikáció, az anatómia és a 21. századi modern művészet gyökerei mind Leonardo munkásságáig nyúlnak vissza.

A művészet templomai – A Vatikáni Múzeum
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 65 perc (2014)

Magyarország, Szlovákia, Románia területén elérhető

MEGNÉZEM

A művészet templomai sorozat legelső része egy egészen új nézőpontból, speciális 3D-s képalkotási megoldásokkal tárja a nézők elé a Vatikáni Múzeum kétezer éves múltra visszatekintő gyűjteményének kincseit és a Sixtus-kápolna lenyűgöző freskóit, a Múzeum igazgatója, Antonio Paolocci professzor kalauzolásával. Többek között olyan remekművekben mélyülhetnek el a nézők, mint Michelangelo, Raffaello, Leonardo da Vinci, Giotto és Caravaggio alkotásai, a Laokoón-csoport, és 19.-20. századi művészek, köztük Van Gogh, Chagall és Salvador Dalí festményei.

A művészet templomai – Bosch: A gyönyörök kertje
feliratos spanyol ismeretterjesztő film, 90 perc (2016)

MEGNÉZEM

A különös és bizarr alakokkal teli, álomszerű festményeiről ismert németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulója alkalmából készült ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba. A zavarba ejtően részletgazdag festmény „virtuális tárlatvezetés” keretében, látványos közeli felvételekkel tárul fel a filmben, miközben neves művészettörténészek, filozófusok, írók, művészek osztják meg gondolataikat a műről és kultúrtörténeti hatásairól.

A művészet templomai – Caravaggio: Vérről és lélekről
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2018

MEGNÉZEM

A Vatikáni múzeum, a Firenze és az Uffizi képtár, és Raffaello: A festőfejedelem alkotóinak filmje ismét kimagasló itáliai mester életét és művészetét mutatja be. A sorozat eddigi legsötétebb hangvételű alkotása. A Caravaggio – Vérről és lélekről című film Michelangelo Merisi da Caravaggio pályáját mutatja be munkásságán és személyes küzdelmein keresztül,  akinek nem csupán a művészetét, de az egész létét is a fény és az árnyék, a kontrasztok és az ellentmondások, az ihletett zsenialitás és a hideg józanság váltakozása jellemezte.

A művészet templomai – Hitler kontra Picasso – A náci művészetüldözés krónikája
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 95 perc, 2018

MEGNÉZEM

A film a 20. századi művészettörténet egy vészterhes korszakán vezeti végig a nézőket: a náci diktatúra művészet-üldözését, a betiltott „elfajzott művészeti” alkotások és az elkobzott klasszikus műkincsek utáni kutatást veszi górcső alá párizsi, New York-i, hollandiai és németországi tematikus tárlatok bemutatásával. Toni Servillo, az Oscar-díjas A nagy szépség főszereplőjének narrációja mellett személyes visszaemlékezések, szakértői interjúk, a kiválasztott műalkotásokat bemutató közeli felvételek és különleges archív felvételek segítik a rendkívül szerteágazó téma feldolgozását.

A művészet templomai: Botticelli – Dante pokla
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2016

MEGNÉZEM

A film a reneszánsz egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli munkásságának egy kevéssé ismert részébe enged betekintést, azokra különleges rézkarcokra fókuszálva, amelyeket Botticelli pályája utolsó éveiben, Dante Isteni színjáték című művének illusztrálásához készített csaknem egy évtizednyi munkával. Vajon mi az igazság ezeknek a rejtélyes rézkarcoknak, különösen A Pokol térképének (Inferno) a hátterében? Ilyen kérdésekre keresi a választ a film, amely egy izgalmas művészettörténeti nyomozás során felfedi Botticelli Isteni színjáték-illusztrációinak titkait, feltárva egy eddig rejtett és meglepően sötét oldalát a Vénusz születése és A tavasz (La Primavera) remekművek ünnepelt alkotójának.

A művészet templomai – Firenze és az Uffizi képtár
szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 95 perc (2015)

Magyarország, Szlovákia, Románia területén elérhető

MEGNÉZEM

A művészet templomai sorozat egyik legnépszerűbb epizódja egy többrétegű utazás az itáliai reneszánsz bölcsőjébe, a korszak legjellemzőbb műremekeinek megismerésén keresztül. A közel húsz helyszínen forgatott film bejárja a város leghíresebb épületeit és tereit, a Medici-palotától kezdve a Szépművészeti Akadémián át a Ponte Vecchio-ig, majd Firenze leghíresebb galériája, az Uffizi-képtár kincseit, Michelangelo, Raffaello, Leonardo, Botticelli, Tiziano és további művészóriások alkotásait tárja a nézők elé.

A művészet templomai – A milánói Scala: A csodák palotája
szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 102 perc (2015)

Magyarország, Szlovákia, Románia területén elérhető

MEGNÉZEM

„A csodák palotája” az eddigi legátfogóbb alkotás a legendás milánói operaház történetéről és művészóriásokat generációkon át inspiráló, fenséges hangulatáról. A film készítői alapos kutatómunkát végeztek, hogy a közismert tények mellett megmutassák a több mint 240 éves Scala rejtett titkait is. A narrációt művészek, szakértők és rajongók kommentárjai, valamint visszaemlékezéseken alapuló fikciós részek gazdagítják, minden eddiginél mélyebb betekintést engedve a Scala történetébe.

A művészet templomai – Leonardo da Vinci: A lángelme Milánóban
szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 81 perc (2016)

Magyarország, Szlovákia, Románia területén elérhető

MEGNÉZEM

„A lángelme Milánóban” minden idők egyik legnagyobb alkotózsenije, Leonardo da Vinci munkásságát és életét tárja a nézők elé, a Mester Milánóban töltött évtizedeire koncentrálva. A filmet a 2015-ös Milánói Expo keretében megrendezett nagyszabású Leonardo-kiállítás ihlette, amely olyan lenyűgöző alkotásokat mutatott be, mint a Louvre-ból kölcsönzött La belle ferronnière-t és az Atlanti Kódex lapjai. A film emellett kitekint Milano Leonardóhoz kötődő további nevezetességeire is, mint Az utolsó vacsora freskója, vagy Leonardo egykori szőlőskertje.

A művészet templomai – Pápai bazilikák
szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2016

Magyarország, Szlovákia, Románia területén elérhető

MEGNÉZEM

A Vatikáni Múzeum és a Firenze és az Uffizi-képtár alkotói ezúttal Róma, az örök város négy pápai bazilikáját mutatják be, a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság Rendkívüli Szentéve tiszteletére.
A speciális kamerabeállításokkal készített filmben eddig sosem látott szemszögből tárul fel a Vatikáni Szent Péter-bazilika, a falakon kívüli Szent Pál-bazilika, a lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház és a Santa Maria Maggiore-bazilika csodálatos épülete és páratlan műkincsgyűjteménye.

Kincseskamrák: A csodák világa
feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2017

Magyarország, Szlovákia, Románia területén elérhető

MEGNÉZEM

A „kincseskamra” (elterjedt nevén Wunderkammer, vagy ahogy a franciák nevezik: cabinet de curiosités) fogalma királyok, császárok és magas rangú arisztokrata gyűjtők körében alakult ki a 16. században, a szenvedélyes – és jómódú – gyűjtők hosszú évtizedek munkájával saját otthonukban építették fel a világ minden tájáról származó egzotikus tárgyakból és értékes ritkaságokból álló kis univerzumukat. A film ezekbe a rendkívüli gyűjteményekbe nyújt betekintést, a kis méretű reneszánsz kori kamrácskáktól kezdve – melyek a 19. század során a mai múzeumok alapjául szolgáltak – a jelenkori kincseskamrákig, amelyeknek manapság szalonok, villák vagy kastélyok adnak otthont.

A művészet templomai: Raffaello – A festőfejedelem
színes, szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2017

MEGNÉZEM

A Raffaello – A festőfejedelem c. látványos ismeretterjesztő film példa nélküli alapossággal mutatja be a művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakja, Raffaello Sanzió életét és művészetét: harmincnyolc Raffallo-mű és további hat, általa inspirált alkotás kerül bemutatásra, többek között a urbinói Raffaello-ház, a firenzei Uffizi-képtár és a Vatikáni Múzeum műkincseiből válogatva. A nézőket olyan neves művészettörténészek kaluzolják végig ezeket a csodálatos helyszíneken, mint Vincenzo Farinella egyetemi tanár és Raffaello-szakértő, Antonio Natali, az Uffizi-képtár korábbi vezetője és Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója.

 

Tudnivalók A művészet templomai online filmkölcsönző működéséről

A Vimeo használatáról röviden menete röviden – (magyar nyelvű PDF útmutató képekkel ide kattintva elérhető)

  1. Az alábbi listából a kiválasztott film plakátjára kattintva elérhető a film saját oldala a Vimeo.com-on. Ez egy angol nyelvű felület, a használatáról magyar nyelven az útmutatóban olvashat
  2. Kölcsönzés előtt a film Vimeo oldalán megtekinthető a film előzetese és részletes leírása
  3. A filmkölcsönzéséhez a videólejátszó jobb alsó sarka alatt vagy a lejátszó jobb felső sarkában lévő „RENT $2.90″ feliratú gombra kell kattintani.
  4. Ezt követően megjelenik a Vimeo belépési felülete, majd a fizetési felülete.
   • Ha korábban már regisztráltunk a Vimeóra, akkor felül a „Log in” feliratra kattintva beléphetünk a fiókunkba
   • Ha korábban már regisztráltunk a Vimeóra és be is vagyunk jelentkezve, akkor a film oldalán a „RENT $2.90″ gombra kattintva egyből a fizetési oldalra ugrunk
   • Ha első alkalommal használjuk a Vimeót, pár kattintással regisztrálhatunk: 
    • Név, e-mailcím és jelszó beírásával („Join with email”)
    • Ha van Facebook fiókunk, és be vagyunk jelentkezve, a „Join with Facebook” gombra kattintva egyből beregisztrál a rendszer Vimeóra
    • Ha van Google fiókunk, és be vagyunk jelentkezve, a „Join with Google” gombra kattintva egyből beregisztrál a rendszer Vimeóra
   • Belépés után a fizetési oldal jelenik meg, ahol bankkártyával vagy PayPallal fizethetünk, hasonló módon, mint bármelyik webáruházban
    • Amennyiben már rendelkezünk hozzáférési kóddal, azt az „Apply promo code” mezőbe beírve érvényesíthetjük, és ezután a Vimeo-n belül már nem kell fizetni a film megtekintéséért.
    • Ha még nem rendelkezünk hozzáférési kóddal, bankkártyás fizetés esetén a következő adatokat kell beírni: 
     • bankkártya száma, lejárati ideje és a hátoldalon található 3 jegyű biztonsági kód
     • lakcím irányítószáma
     • ország kiválasztása a listából (Hungary)
     • ha szeretnénk, elmenthetjük a bankkártya adatokat későbbi filmkölcsönzéshez
     • végül a „RENT $2.90″ feliratú gombra kattintva véglegesíthetjük a filmkölcsönzést
     • a sikeres tranzakcióról automatikus visszaigazoló e-mail érkezik, a vásárlás bizonylata a Vimeo fiókból letölthető
  5. A sikeres fizetés után a film azonnal elérhető megtekintésre, ettől kezdve 48 órán keresztül bármikor megnézhető, többször is.
  6. A 48 órás kölcsönzési időszakban a film megtalálható a jobb felső kerek „kék mosolygó fejecske” ikon (=saját Vimeo fiók) fölé húzva az egeret, a „Purchases” linkre kattintva.

Amennyiben technikai probléma merülne fel, kérjük írjon nekünk a filmkolcsonzes (kukac) pannonia-entertainment.hu címre.