Royal Opera House – Prokofjev: Rómeó és Júlia

Előzetes

Adatlap

Prokofjev: Rómeó és Júlia

  1. február 14., hétfő 20.15

a Royal Ballet előadása 

ünnepi közvetítés (a 2022. február 3-i élő közvetítés felvételről) 

Szereposztás
Marcelino Sambé (Rómeó), Anna-Rose O’Sullivan (Júlia)

Közreműködik: a Royal Opera House Zenekara

 

Stáb
Koreográfus: Kenneth MacMillan

Zeneszerző: Szergej Prokofjev
Látványtervező: Nicholas Georgiadis
Fővilágosító: John B. Read

 

Vetítési idő: 3 óra 25 perc (két szünettel)

DCP/Blu-Ray elérhetőség: 2022. február 24-től, 2022 március 26-ig

Képek

Hol vetítik?

Hamarosan

Prokofjev: Rómeó és Júlia

A Royal Ballet előadása

A Rómeó és Júlia 1965-ös premiere óta a balett repertoár egyik nagy modern balett klasszikusává vált. Az eredeti koreográfiát a Royal Ballet akkori igazgatója, Kenneth MacMillan jegyzi. Az elátkozott szerelmesek a reneszánsz kori, sokszínű és pezsgő Veronában igyekszenek megtalálni saját útjukat, ahol azonban egy nyüzsgő piactéren túl hamar párbajjá fajulnak az ugratások; és ahol a családi viszályok mind a Montague, mind a Capulet család számára véres tragédiába torkollnak.

Shakespeare legendás szerelmeseinek szenvedély    e és tragédiája Kenneth MacMillan 20. századi balett mesterművében születik újjá a Royal Opera House színpadán.

1965-ös premierje óta Kenneth MacMillan Romeó és Júliája a modern balett klasszikusává vált, amely érzelmekkel és szenvedéllyel telve jeleníti meg Shakespeare örök érvényű szerelmi történetét – a fiatalok minden akadály ellenében is megvalósuló egymásra találását és szerelmük tragikus végkifejletét. A Royal Balett feldolgozásaiban minden alkalommal új táncosok kapnak lehetőséget arra, hogy újraértelmezzék a tragikus sorsú szerelmesek történetét. A reneszánsz Verona utcáin megjelenik az egész társulat, ahogy a nyüzsgő piac hirtelen kardpárbaj helyszínévé válik, és ahol a viszály tragédiába torkollik mind a Montague, mind a Capulet család számára.