Peggy Guggenheim – A művészet megszállottja – Sajtóvetítés a Puskin Moziban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Lisa Immordino Vreeland Peggy Guggenheim – A művészet megszállottja című filmjének sajtóvetítésére,

amelyet 2020. október 1-én csütörtökön 10:30-től tartunk a Puskin Moziban. (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 18.)

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról automatikus válasz emailt fog kapni néhány perc elteltével a megadott e-mail címre.

A nagyközönség október 8-tól láthatja a filmet országszerte az art mozikban. Köszönjük előre is, ha tud segíteni a bemutató hírének terjesztésében! Ezen az oldalon lejjebb görgetve letölthető sajtóanyagok is elérhetők.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a sajtóvetítésre

Peggy Guggenheim sajtó

Bővebben a filmről

Lisa Immordino Vreeland többszörösen díjnyertes dokumentumfilmjében a modern művészet és 20. századi művészvilág egyik legszínesebb egyénisége, Peggy Guggenheim portréja rajzolódik ki. A különleges archív felvételek és visszaemlékezések mellett számos szakértő, egykori pályatárs és híresség is megszólal a filmben, amelynek vezérfonalát a legendás műgyűjtő és mecénás Jacqueline B. Weld által szerkesztett életrajzi interjúkötete adja. Peggy Guggenheim neki adta élete utolsó interjúit 1979-ben, a személyes hangvételű beszélgetések sokáig elveszettnek hitt hangfelvételei kiemelt szerepet játszanak a filmben.

Peggy Guggenheim rendkívüli személyiség volt, aki nemcsak megelőzte korát, de sok szempontból meg is határozta azt. A Guggeneheim család vagyonának örökösnője az évek során a modern képzőművészet kulcsfigurájává vált. Ahogy a 20. század kulturális sokszínűségében egyre több tapasztalathoz jut, már nem csak műkincseket, hanem „művészeket is gyűjt”. Samuel Beckett, Max Ernst, Jackson Pollock, Alexander Calder, Marcel Duchamp – hogy csak néhányat említsünk a köré szerveződő, megszámlálhatatlanul sok alkotó közül. Egyéni tragédiái ellenére sikerült megőriznie azt az eltökéltséget, amellyel létrehozta az egyik legmeghatározóbb modern képzőművészeti gyűjteményt, melyet jelenleg velencei palotájában gondoznak. 

Az október 8-án mozikba kerülő Peggy Guggengheim – A művészet megszállottja átfogó képet nyújt a modern művészetről, a stílus leghíresebb műgyűjtője és műpártolója élettörténetét keresztül. “Olyan, mint egy történelemlecke, ami végig szórakoztató” – írta a filmről a Hollywood Reporter. A film Budapesten a Művész, Puskin, Toldi moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban látható, emellett országszerte számos art moziban, többek között Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Szolnokon és Kecskeméten is bemutatják.

Letölthető képanyag: https://cloud.pannonia-entertainment.com/index.php/s/7hMzecRG1SmMm9I

Sajtókapcsolat

Zsarnai Gábor
PR/marketing manager
Pannonia Entertainment
sajto@pannonia-entertainment.com