Peggy Guggenheim – A művészet megszállottja – Zárt körű szakmai vetítés az Art+ Cinemában

Az Artkalauz Kiállítási Magazin és a Pannonia Entertainment filmforgalmazó tisztelettel meghívja Önt és partnerét az Artkalauz legújabb számának bemutatójára és Lisa Immordino Vreeland Peggy Guggenheim – A művészet megszállottja című filmjének zárt körű szakmai vetítésére,

amelyet 2020. október 15-én csütörtökön 18:00-kor tartunk az Art+ Cinemában. (1074. Budapest Erzsébet krt. 39.)

A vetítés előtt Lantos Anikó, az Artkalauz Kiállítási Magazin főszerkesztője röviden bemutatja az ingyenes művészeti programajánló kiadványt, és Zsarnai Gábor, a Pannonia Entertainment marketing vezetője ismerteti a művészeti ismeretterjesztő mozifilm sorozatot.

************
TÁJÉKOZTATÓ EGÉSZSÉGVÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL
Az Art+ Cinema Mozi területén hatályos kormányrendeleteknek megfelelően kötelező a maszk viselése a közönségforgalmi terekben és a vetítés alatt. Kérjük, a vetítésre hozzon magával megfelelő maszkot. Kérjük, a moziba érkezést követően használja a kihelyezett kézfertőtlenítőket, és a közönségforgalmi terekben törekedjen a biztonságos (min. 1,5m) távolság tartásása. Megértését és együttműködését köszönjük!
************

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról automatikus válasz emailt fog kapni néhány perc elteltével a megadott e-mail címre.

Üdvözlettel,
Artkalauz Kiállítási Magazin és Pannonia Entertainment

      

Regisztráció a vetítésre

Peggy Guggenheim sajtó

Bővebben az Artkalauz Kiállítási Magazinról

A kiadvány honlapjához kérjük, kattintson ide!

Bővebben a filmről

Lisa Immordino Vreeland többszörösen díjnyertes dokumentumfilmjében a modern művészet és 20. századi művészvilág egyik legszínesebb egyénisége, Peggy Guggenheim portréja rajzolódik ki. A különleges archív felvételek és visszaemlékezések mellett számos szakértő, egykori pályatárs és híresség is megszólal a filmben, amelynek vezérfonalát a legendás műgyűjtő és mecénás Jacqueline B. Weld által szerkesztett életrajzi interjúkötete adja. Peggy Guggenheim neki adta élete utolsó interjúit 1979-ben, a személyes hangvételű beszélgetések sokáig elveszettnek hitt hangfelvételei kiemelt szerepet játszanak a filmben.

Peggy Guggenheim rendkívüli személyiség volt, aki nemcsak megelőzte korát, de sok szempontból meg is határozta azt. A Guggeneheim család vagyonának örökösnője az évek során a modern képzőművészet kulcsfigurájává vált. Ahogy a 20. század kulturális sokszínűségében egyre több tapasztalathoz jut, már nem csak műkincseket, hanem „művészeket is gyűjt”. Samuel Beckett, Max Ernst, Jackson Pollock, Alexander Calder, Marcel Duchamp – hogy csak néhányat említsünk a köré szerveződő, megszámlálhatatlanul sok alkotó közül. Egyéni tragédiái ellenére sikerült megőriznie azt az eltökéltséget, amellyel létrehozta az egyik legmeghatározóbb modern képzőművészeti gyűjteményt, melyet jelenleg velencei palotájában gondoznak. 

Az október 8-án mozikba kerülő Peggy Guggenheim – A művészet megszállottja átfogó képet nyújt a modern művészetről, a stílus leghíresebb műgyűjtője és műpártolója élettörténetét keresztül. “Olyan, mint egy történelemlecke, ami végig szórakoztató” – írta a filmről a Hollywood Reporter. A film Budapesten a Művész, Puskin, Toldi moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban látható, emellett országszerte számos art moziban, többek között Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Szolnokon és Kecskeméten is bemutatják.

Letölthető képanyag: https://cloud.pannonia-entertainment.com/index.php/s/7hMzecRG1SmMm9I

Kapcsolat

ARTKALAUZ

Főszerkesztő: Lantos Anikó
Mobil: + 36-30-442-1859
E-mail: info kukac artkalauz.hu, aniko.lantos kukac gmail.com

PANNONIA ENTERTAINMENT

Zsarnai Gábor
PR / marketing vezető
Mobil: +36-30-455-0422
E-mail: sajto kukac pannonia-entertainment.com