REGISZTRÁCIÓ – Cigánymesék népmese vetítés és kiállítás, néptánc tanítás a Cinema MOM-ban

Május 5-én nyílik meg a Pannonia Entertainment legújabb időszaki kiállítása a Cinema MOM-ban, a Kecskemétfilm díjnyertes, Cigánymesék című tévéfilm-sorozatának egyedi technikával készült rajzaiból. A június 5-ig (díjmentesen) látható tárlat nyitóseményén ingyenes rajzfilm vetítéssel és néptánc tanítással is várják az érdeklődőket.

Az esemény keretében május 5-én pénteken 17:40-től a Cigánymesék tévésorozat kép epizódját – „Valaha madarak voltunk”, és „Hogyan lett az ember?” – vetítik, többszöri ismétléssel a mozi emeleti termében.

18:00 órától ünnepélyes kiálításmegnyitóval folytatódik a program, a Cigánymesék epizódokból származó, több mint 30 válogatott rajzból álló tárlatot Elsässer Klaudia házigazda, a Pannonia Entertainment alapítójának és ügyvezető igazgatójának rövid köszöntője után Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Animációs Filmstúdió vezetője nyitja meg, aki a sorozatot életre hívó motivációkról, értékeiről, utóéletéről osztja meg gondolatait.

A kiállításmegnyitót követő egy órában, 18:20-19:20-ig roma elemekkel tűzdelt moldvai csángó tánc oktatásra várjuk a gyerekeket a mozi emeleti termében. Az oktató Mezei Csilla, a budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola nép- és honismeret, valamint hittan-tanára, könyvtárosa. A táncokhoz élőzenét szolgáltató, háromfős, hagyományőrző zenekar tagjai Esztergomi Katinka, Bennő Katalin, Bennő László.

A néptánc tanításon a részvétel díjtalan, részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról néhány percen belül automatikus válaszlevelet küldünk.

Üdvözlettel,
Cinema MOM

Regisztráció az ingyenes programokra

MOM Cigánymesék
Mennyi idős(ek) a gyermek(ek)?