Rólunk

A Pannonia Entertainment Ltd. / Pannónia Szórakoztató Kft. családi vállalkozás, 2012-ben alapította Elsässer Klaudia és Farkas Attila házaspár. Elsässer Klaudia kétdiplomás, három nyelv szakos tanári diplomával, tizennégy évi könyv-főszerkesztői tapasztalattal; Farkas Attila pedig közel huszonöt évi mozivezetői és vendéglátóipari háttérrel ugrott a „társművészetek a mozivásznon” műfajaiba, elsőként még 2010-ben, a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház külsős, vezető beosztású munkatársaként és nagy részt vállalt a MET, Bolsoj és NT Live helyi bevezetésében és népszerűsítésében, a közönséggel való proaktív kommunikációban, a Bartók rádió élő közvetítéssorozatának megszervezésében. Farkas Attila emellett több évig üzemeltette a filmszínház kávézóját is, ahol együtt irodalmi és zenés esteket szerveztek, Klaudia pedig opera, színház és balett tematikában tartott angol és francia nyelvórákat, nyelvi klubot, illetve nyilatkozott a televízióadók és rádiócsatornák munkatársainak vetített kulturális programokról. 2013-tól már csak a Pannoniára koncentráltak.

A kis csapatot idővel külsősként kiegészítette egy nem kevésbé fontos háttér team: Zsarnai Gábor marketinges és Mihálszky Balázs IT szakember.

A Pannonia Entertainment első önálló címe a Led Zeppelin: Celebration Day és a Queen: Hungarian Rhapsody című koncertfilm volt. Ez utóbbi azóta is igen népszerű, újból és újból meghosszabbított címének számít. A magyarországi terjesztői feladatköröket átlátva Kelet-Közép-Európára jogosíttatott nem kisebb intézmények teljes évadait, mint a londoni Royal Opera House (melyhez élő cseh feliratot is sikerült kiharcolnia), a londoni Shakespeare’s Globe vagy a Stratford-upon-Avon-i Royal Shakespeare Company, a Stage Russia vagy éppen a Scala. Shakespeare születésének és halálának évfordulóján különleges, gyakran ingyenes gálaműsorral emlékszik meg a brit bárdra. Ebben segítségére van a British Council, a Magyarországi Angoltanárok Egyesülete (IATEFL-H) és nem utolsósorban a Magyar Shakespeare Bizottság.
A mozis forgalmazásba beletanulva televíziós forgalmazásba kezdett, így hét, műfordítás alapján készült magyar felirattal ellátott Globe előadást adott el a Duna TV-nek és a Duna Wordnek.

Ezen a sikeren felbuzdulva hamarosan teljes körű jogokat kapott az Art Beats, Magyarországon A művészet templomai címen ismert sorozat tagjaira, Pán-Közép-Kelet-Európára. A sorozat hazánkban különösen népszerű – 12 000 látogatónál is többel dicsekedhet a Vatikáni Múzeum és a Firenze és Uffizi képtár – köszönhetően a fokozott marketingtevékenységnek, a filmek hosszan tartó játszásának és nem utolsó sorban a magyar átlagnéző magas fokú alapműveltségének, kulturális kíváncsiságának. Olyan címek állnak megjelenés előtt, mint Leonardo, Tintoretto, Gauguin, Mona Lisa, Ermitázs, Prado, Frida Kahlo, Andy Warhol.

Attila jó mozis vénával ráérzett, lenne igény a hajdan volt sikerfilmek digitalizált változatait ismét mozikban bemutatni. A sor az Aliennel és Alienszel kezdődött, melyek szinte egy időben kerültek Magyarországon, és immár Csehországban is bemutatásra. 2015-ben megalakult a Pannónia csehországi bázisa, 2016-ban a lengyelországi.
A Pannonia Entertainment volt az első event cinemával (társművészetek a vásznonnal) foglalkozó cég, amely gyümölcsöző kereskedelmi kapcsolatot teremtett Kínával. Ezt lovagolta meg a MusicScreen is, amikor a Rolling Stones Havana Moon című koncertjét a Pannonián keresztül juttatta el Pekingbe – Mick Jagger örömére.
Pop-rockzenei kínálata pazar: Miles Davis és Ella Fitzgerald zenés dokumentumfilmek várnak a 2019 őszén-telén moziba látogatókra.

A Pannonia Entertainment-nek világszinten is különlegessége, hogy igyekszik a társművészetek teljes spektrumát bemutatni; valamit az, hogy terjesztői feladatain kívül rengeteg rendezvényszervező és népművelő feladatot lát el, happeningeket, performance-okat szervez. A 2001: Űrodüsszeia corvinbeli bemutatójára meghívta a pódiumbeszélgetésre többek közt Farkas Bertalant, az első magyar űrhajóst; az A Hard Day’s Nightot a Blackbirds nevű magyar zenekar koncertjébe ágyazta, a Vissza a jövőbe! című klasszikusnál egész napos beöltözős-autós-relikviás bulit szervezett a Corvin munkatársaival, a Vuk újrabemutatásánál egész napos gyermekrendezvényt szerzvezett az Urániával és a Filmarchívummal karöltve.

Újabban a magyar természetfilm szerelmese: a Vad Kunság, Gemenc, Vad Balaton és 2020 karácsonyától a Vadlovak – Hortobágyi mese mozis terjesztője.
Kínálatába jól beleillik a nemzetközi sikerek után a hazai filmremekek újrabemutatása: a Vuk, A Pál utcai fiúk, Az én XX. századom, A tanú, Az egri csillagok, a Macskafogó. Együttműködő partnere a Magyar Nemzeti Filmarchívum.

Az operarajongók mellett – Anna Nyetrebko és Jonas Kaufmann, Pavarotti áriaestjei méltán varázsolják el a hazai közönséget.

Igen jó kapcsolatot ápol a legtöbb európai és a pekingi Operaházzal, a londoni Brit Filmintézettel, a Universal lemezkiadójával, a Müpával és a Magyar Állami Operaházzal, a Bartók rádióval, a Klasszik rádióval, az M5-tel és a Duna televízióval, a Fidelióval és a Papagenóval.

A társaság 2017-ben egy új céget alapítva megszerezte a Budapesti Pólus Centerben levő 6 termes 1500 férőhelyes multiplex üzemeltetési jogait, ahol 300 ezer látogató fordul meg egy évben.

Hazai lelkes, dolgos, elhivatott mozisok és pedagógusok nélkül azonban nem érhetne el sikereket! Ezúton is köszönjük a programming során nekünk szavazott bizalmat, valamint minden kedves nézőnk figyelmét! Igyekszünk nem okozni csalódást!