Royal Opera House 2022-23 – Pillangókisasszony – Bemutató a Cinema MOM moziban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét a Royal Opera House 2022-23-as moziközvetítéseinek évadnyitó előadására, a Pillangókisasszony című darab bevezető előadással és vacsorával kísért bemutatójára.

amelyet 2022. szeptember 27-én 18:30-kor tartunk a Cinema MOM moziban. (MOM Park, 1123 Budapest, Alkotás utca 53.)

Az esemény programja:

  • 18:30-tól felvezető előadatást tart dr. Hoványi Márton irodalmár, bölcsész
  • 19:30-tól hideg vacsora
  • 20:15-től élő műholdas közvetítés a Covent Gardenből (az előadás hossza 2 óra 45 perc egy szünettel)

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze.

Számítunk megtisztelő jelenlétére! 

Kérjük segítse munkánkat a közvetítéssorozat hírének megosztásával. Az évad részletes sajtóanyag ezen az oldalon lejjebb görgetve megtalálható.

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a sajtóvetítésre

Köszönjünk mindenkinek a nagy érdeklődést, a regisztráció lezárult.

Bővebben az operaközvetítésekről

Világklasszis opera és balett szélesvásznon – A londoni Royal Opera House előadásai a mozikban

Szeptember végétől a hazai operabarátok is átélhetik a világ legnevesebb operaházai között számon tartott londoni Király Operaház előadásait: a 2022-23-as évad moziközvetítéseit – köztük több világpremiert – Budapesten és országszerte számos helyszínen műsorra tűzik a filmszínházak.

A Royal Opera House az eddigi leggazdagabb repertoárú mozis évaddal jelentkezik: szeptembertől világszerte több mint ezerháromszáz filmszínházban és koncertteremben közvetítik a Covent Gardenből a Royal Ballet és a Royal Opera látványos produkcióit. A 2022-23-as évad összesen 13 világklasszis előadást – hét operát és hat balettelőadást – vonultat fel, köztük több világpremiert és új rendezést. A főszerepekben olyan nemzetközi operacsillagok tűnnek fel, mint Juan Diego Flórez és Danielle de Niese a Bohémélet, Elena Stikhina és Ludovic Tézier az Aida vagy Bryn Terfel a A sevillai borbély operában

Az opera- és balett közvetítések kiemelt helyszíne Budapesten a kényelmes fotelekkel felszerelt Cinema MOM filmszínház, ahol élő műholdas közvetítésben, Bősze Ádám zenetörténész, rádiós műsorvezető és kollégái, dr. Hoványi Márton bölcsész, irodalmár és Megyeri Léna balett-történész, tánckritikus szórakoztató és informatív felvezető előadásával és egy minőségi hideg vacsorával kísérve láthatók az előadások. További vetítési helyszínek Budapesten a Puskin, Pólus, és Gobuda (volt EuroCenter) mozi, ezen kívül a debreceni Apolló, a szolnoki TiszapART, a szegedi Belvárosi és a pécsi Apolló moziban is elérhetők a produkciók.

A mozis opera-évad szeptember 27-től indul Puccini megríkató operájával, a Pillangókisasszonnyal. Október 5-től Kenneth MacMillan Liszt Ferenc zenéjére készült Mayerling koreográfiájának nyitó estéjét élvezheti a közönség, melynek történelmi hátterét mi, magyarok még jobban érthetjük, mint az angolszász publikum. Október 12-től látható Robert Carsen új rendezésében az örökzöld Aida, Antonio Pappano vezényletével. Az október 20-i Bohémélet bemutató parádés szereposztásában, a hangszálproblémák miatt több évadot kihagyott Juan Diego Flórez argentin tenor csillag és Danielle de Niese főszerepelésével csendül föl. November 16-tól kerül sugárzásra a Royal Ballet Gyémánt évforduló címet viselő, öt különálló műből összeállított ünnepi estje, melynek egyik része a közkedvelt George Balanchine amerikai koreográfus Gyémántokja, társulat első alkalommal mutatja be a művészeti vezető Christopeher Wheeldon Négyünk számára című balettetűdöt, továbbá három rövidebb balettdarab világpremierjére is sor kerül, a mindenkori étoile-ok és vezető táncosok bevonásával. December 8-tól egy igazi családi kedvenc, A diótörő hódítja meg majd a nézők szívét – elbűvölő havas jeleneteivel, bűvészmutatványaival, az Édességek Birodalmában lejtett táncokkal. Az új esztendőben január 19-től Ha ló nincs… címmel Laura Esquivel mexikói írónő megkapó szerelmi történetét feldolgozó, Christopher Wheeldon koreografálta „felnőtt” (értsd erotikus töltetű) balettel indul a vetítéssorozat. A balett premiert Bryn Terfel közreműködésével érkező A sevillai borbély és a Turandot operák követik, majd a Royal Ballet Hamupipőke mesebalettje kerül műsorra, Frederick Ashton koreográfiája most új rendezésben látható. Április 27-től a Figaro házasságát élvezheti a közönség, Mozart örökzöld dallamaivel, amit május 24-től a Royal Ballet Csipkerózsika produkciója követ. Az évad A trubadúrral zárul, melyet ezúttal az Olivier-díjas Adele Thomas merész új rendezésében, Rachel Willis-Sørensen, Ludovic Tézier és Yusif Eyvazov főszereplésével június 13-tól láthat a moziközönség.

A Covent Garden-beli operaház közel másfél évtizede, 2008 óta közvetíti világszínvonalú előadásait világszerte a mozikvásznakon. Az élő közvetítések ill. élőben rögzített, majd felvételről vetített előadások alkalmával a kitűnő operatőri munkának köszönhetően a néző mintegy királyi páholyból, testközelből élvezheti az előadásokat. A közvetítések szünetében rövid élő interjúk és előzőleg rögzített rövid dokumentumfilmes betétek derül fény a kulisszatitkokra, a parádés előadásokhoz vezető próbafolyamatok kihívásairól. A Royal Opera House közvetítései Magyarországon a színpadi produkciójra és további speciális művészeti mozitartalmakra specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában kerülnek vászonra.

Letölthető képanyag: https://www.dropbox.com/scl/fo/f7ui0tycrr418gk79j2n9/h?dl=0&rlkey=dh0idkut2w0e70xya8c64jgo9

Pillangókisasszony

The Royal Opera

Giacomo Puccini szerzeménye telis-tele fülbemászó muzsikával, mint Pillangókisasszony nagyáriája ‘Un bel di, vedremo’ (Egy szép napon) vagy a zümmögő kórus, mely egyszerre lenyűgöző és szívet facsaró.

Vezényel:  Nicola Luisotti
Főszereplők:  Maria Agresta (Cso-cso-szán), Joshua Guerrero (Pinkerton), Carlos Álvarez (Sharpless konzul), Christine Rice (Szuzuki), Carlo Bosi (Goro) 

 

Sajtókapcsolat

Lunczer Gábor
PR / marketing
Pannonia Entertainment
E-mail: sajto kukac pannonia-entertainment.com