Szerelem első vérig – Digitálisan restaurálva – Sajtóvetítés a Cinema MOM moziban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Dobray György és Horváth Péter Szerelem első vérig című filmje digitálisan felújított változatának sajtóvetítésére,

amelyet 2022. január 13-án 10:30-kor tartunk a Cinema MOM moziban. (MOM Park, 1123 Budapest, Alkotás utca 53.)

A 88 perces filmet eredeti nyelven, magyarul vetítjük.

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. Köszönjük, ha segíti munkánkat azzal, hogy ír a filmbemutatóról. Ezen az oldalon lejjebb görgetve letölthető sajtóanyagokat is talál.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a sajtóvetítésre

Szerelem első vérig – Digitálisan restaurálva - Sajtóvetítés a Cinema MoM-ban

Bővebben a filmről

Újra mozikban látható a Szerelem első vérig

Január 13-tól digitálisan restaurált formában visszatér a mozikba a nyolcvanas éves egyik legsikeresebb kultfilmje, a Szerelem első vérig. Dobray György és Horváth Péter 1986-ban bemutatott alkotását Dés László nagyszerű filmzenéjével, Berencsi Attila – azaz Bery Ari – és Szilágyi Mariann emlékezetes alakításával több mint egymillió néző látta.

Az ismert történet főhősei Fügedi Ferenc, azaz Füge és Ágota, a szegedi iparművészeti középiskola érettségire készülő diákjai. Füge elvált szülők gyereke, festőnek készül és szaxofonozik a kollégium zenekarában. Ágota egyszer talán majd régész lesz, addig is szigorú nagymamája és habókos rendőr nagybátyja rendezi az életét. Füge látszólag mindenütt otthon van, valójában azonban ugyanolyan felületes kapcsolat fűzi a szüleihez, mint a haverjaihoz vagy a szaxofonjához. Egy nap beleszeret lesz Ágotába, és ez megváltoztatja az életét, ám amikor feltűnik a lány régi udvarlója, Füge úgy érzi, vége a világnak. Kétségbeesésében öngyilkosságot kísérel meg, majd elutazik apjához, hogy a tanácsát kérje. Végül egymásra találnak Ágotával, a lány várandós lesz, ám el akarja vetetni a gyermeket…Füge, aki általában csak sodródik az eseményekkel, előbb-utóbb kénytelen felnőttekhez méltó döntéseket hozni és felelősséget vállalni.

A „magyar Házibuli” szélsőséges érzelmeket és tabutémákat megörökítő tini-melodráma a vagány, durcásképű szaxofonos fiú és egy ártatlan szőke lány első, esetlen és megható szerelmi kapcsolatáról. Dobray György és Horváth Péter amatőr főszereplőkkel forgatott kultfilmjét több, mint egymillió néző látta a nyolcvanas évek közepén. A film sikere még az alkotókat is meglepte. A Szerelem első vérig valóban meg tudta szólítani a fiatalokat, a tinik úgy érezték, végre valaki nekik, róluk beszél. A film fülbemászó dallamait Dés László szerezte, a filmben felcsendülő dalokat egy egész generáció dúdolta. Főcímdalát Demjén Ferenc énekelte és a dal heteken keresztül vezette a toplistát, az év slágere lett. Később két további folytatása is készült, ám egyik sem lett olyan sikeres, mint a kultikussá vált első rész. A film teljes körű restaurálása a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum és Filmlabor igazgatóságainak együttműködésében valósult meg.

Az alkotás január 13-tól látható országszerte a mozikban, digitálisan restaurált kópiáról, a Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten a Cinema MOM, a Pólus Mozi, a Corvin Mozi és Sugár Mozi vetíti, emellett országszerte számos art moziban, többek kötött Szegeden, Pécsett, Szombathelyen, Székesfehérváron, Miskolcon, Cegléden, Sárospatakon, Berettyóújfalun és Visegrádon is bemutatják.

* * *

Letölthető képanyag és plakát: https://cloud.pannonia-entertainment.com/index.php/s/6eZi6WCiFDnDYOK

Sajtókapcsolat

Zsarnai Gábor
PR / marketing
Pannonia Entertainment
E-mail: sajto kukac pannonia-entertainment.com