Vad víz – Aqua Hungarica – Filmbemutató a Puskin Moziban

A Pannonia Entertainment és a WWF Magyarország tisztelettel meghívja Önt és családját Fehér Zoltán Vad víz – Aqua Hungarica című természetfilmjének premier előtti zárt körű szakmai bemutatójára,

amelyet 2021. május 29-én szombaton 10:00 órától tartunk a Puskin Moziban. (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 18.)

A részvétel díjtalan, a vetítésen családtagokkal, gyermekkel is részt lehet venni.

Fehér Zoltán rendező-producer videóüzenetben köszönti a vendégeket. Az eseményen sajnos nem tud jelen lenni személyesen, de a későbbiekben örömmel ad interjút a filmbemutatóval kapcsolatban.

Az esemény szakmai vendége Kajner Péter, a filmbemutató együttműködő partnere, a WWF Magyarország Élő Folyók programjának szakértője, aki a vetítés előtt ismerteti a program tevékenységét.

A jelenleg hatályos kormányrendelet alapján a felnőtt vendégek védettségi igazolvány vagy EESZT mobil applikációs igazolás és személyi azonosító okmány felmutatásával, 18 év alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel tudnak részt venni a programon, amit a mozi munkatársai belépéskor ellenőriznek.

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról automatikus válasz emailt fog kapni néhány perc elteltével a megadott e-mail címre.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment és WWF Magyarország

Regisztráció a sajtóbemutatóra

Vad víz - sajtóvetítés

Bővebben a filmről

Vad víz – Aqua Hungarica

Magyarország a vizek országa. A Kárpátok lábánál összecsapó természeti erők mellett maga az idő alakította vízrajzát. Az itt kialakult élővilág mindennapos harcot vív az elemekkel, és az emberi tevékenységgel. Hazánkban, ahol a folyók vadul törtek utat maguknak, patakok zúdultak a mesebeli erdőkre, hévízi források és változékony lápok tarkítják a környezetet, élővilág változatosabb, mint bárhol máshol Európában. Ez Magyarország vadvizeinek története…

A WWF Magyarország ajánlásával mozikba kerülő új magyar természetfilm hazánk legkülönlegesebb vízi és vízközeli életközösségeit mutatja be, rendkívül látványos képsorokkal. A kis-balatoni vadon gazdag mocsárvilágától az Aggteleki Nemzeti Park párás, érintetlen erdőségein át a Hévízi-tó víz alatti dzsungeléig számos hazai táj mutatja meg eddig ismeretlen arcát a filmben. A közelről apró sárkánynak tűnő foltos szalamandrák, a nádi farkasnak is nevezett aranysakálok, a rejtőzködő vidrák és „sétáló” harcsák világa mellett olyan speciális életterek is megelevenednek a vásznon, mint a szélvédett öblök burjánzó madárvilága, vagy a lassan csordogáló hegyi patakok különleges mikrovilága. Fény derül arra is, hogy milyen változásokkal kell ma szembenézniük az itt élő állatoknak a túléléshez, mekkora veszélyt jelentenek a betolakodó fajok az őshonos élővilágra, és hogyan nézhetett ki a Kárpát-medence több millió évvel ezelőtt.

A stáb 9 hónapon át, 27 helyszínen forgatott a filmhez, számos speciális technikát – köztük fényérzékeny éjszakai kamerákat, lassított és gyorsított, ún. timelapse felvételeket, makro- és légifelvételeket – alkalmazva,  ami a különböző fajok megfigyelésének egy merőben más dimenzióját tette lehetővé. A film készítésében tudományos konzulensként meghívott szakértők is részt vettek, többek között a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársai.

A Vad víz – Aqua Hungarica a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál versenyprogramjában debütált a szakmai közönség előtt, a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőrversenyen Fehér Zoltánt, a film rendező-operatőrét dokumentumfilm operatőrnek járó díjjal ismerték el. A hazai filmszínházakba június 3-tól érkezik meg a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

 

Sajtókapcsolat, interjúszervezés

Zsarnai Gábor
PR/marketing manager
Pannonia Entertainment
sajto@pannonia-entertainment.com