Vad víz – Aqua Hungarica – Online díszbemutató – Premier előtti vetítés

A Pannonia Entertainment és a WWF Magyarország tisztelettel meghívja Önt és családját Fehér Zoltán Vad víz – Aqua Hungarica című természetfilmjének díszbemutatójára, amelyet a jelenlegi – nem mindenki számára egyformán elérhető – mozilátogatási körülményekre tekintettel ONLINE rendezünk meg.

Az online filmbemutatót 2021. június 2-án szerdán 19:00 órától tartjuk meg Pannonia Entertainment streaming csatornáján, a Vimeo.com oldalon.

A részvétel a szakmai közönség számára díjtalan (a nagyközönség számára jegyvásárlással elérhető), a vetítés otthonról nézhető bármely olyan készülékkel, amely alkalmas internet böngészésre és videó lejátszásra (pl. laptop, okostévé stb.)

A film online vetítése előtt Fehér Zoltán rendező videóüzenetben köszönti a nézőket és megoszt néhány kulisszatitkot a film készítéséről, majd Kajner Péter, a WWF Magyarország által indított Élő Folyók program szakértőjének ismertetője látható.

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze.

A sikeres regisztrációról automatikus válasz emailt fog kapni néhány perc elteltével a megadott e-mail címre, amely tartalmazza az online vetítés linkjét, a díjmentes részvételt lehetővé tevő kuponkódot, valamint egy tájékoztatót a rendszer működéséről és a további lépésekről.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment és WWF Magyarország

Regisztráció az online díszbemutatóra

Vad víz - online díszbemutató

Bővebben a filmről

Vad víz – Aqua Hungarica

Magyarország a vizek országa. A Kárpátok lábánál összecsapó természeti erők mellett maga az idő alakította vízrajzát. Az itt kialakult élővilág mindennapos harcot vív az elemekkel, és az emberi tevékenységgel. Hazánkban, ahol a folyók vadul törtek utat maguknak, patakok zúdultak a mesebeli erdőkre, hévízi források és változékony lápok tarkítják a környezetet, élővilág változatosabb, mint bárhol máshol Európában. Ez Magyarország vadvizeinek története…

A WWF Magyarország ajánlásával mozikba kerülő új magyar természetfilm hazánk legkülönlegesebb vízi és vízközeli életközösségeit mutatja be, rendkívül látványos képsorokkal. A kis-balatoni vadon gazdag mocsárvilágától az Aggteleki Nemzeti Park párás, érintetlen erdőségein át a Hévízi-tó víz alatti dzsungeléig számos hazai táj mutatja meg eddig ismeretlen arcát a filmben. A közelről apró sárkánynak tűnő foltos szalamandrák, a nádi farkasnak is nevezett aranysakálok, a rejtőzködő vidrák és „sétáló” harcsák világa mellett olyan speciális életterek is megelevenednek a vásznon, mint a szélvédett öblök burjánzó madárvilága, vagy a lassan csordogáló hegyi patakok különleges mikrovilága. Fény derül arra is, hogy milyen változásokkal kell ma szembenézniük az itt élő állatoknak a túléléshez, mekkora veszélyt jelentenek a betolakodó fajok az őshonos élővilágra, és hogyan nézhetett ki a Kárpát-medence több millió évvel ezelőtt.

A stáb 9 hónapon át, 27 helyszínen forgatott a filmhez, számos speciális technikát – köztük fényérzékeny éjszakai kamerákat, lassított és gyorsított, ún. timelapse felvételeket, makro- és légifelvételeket – alkalmazva,  ami a különböző fajok megfigyelésének egy merőben más dimenzióját tette lehetővé. A film készítésében tudományos konzulensként meghívott szakértők is részt vettek, többek között a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársai.

A Vad víz – Aqua Hungarica a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál versenyprogramjában debütált a szakmai közönség előtt, a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőrversenyen Fehér Zoltánt, a film rendező-operatőrét dokumentumfilm operatőrnek járó díjjal ismerték el. A hazai filmszínházakba június 3-tól érkezik meg a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

 

Sajtókapcsolat, interjúszervezés

Zsarnai Gábor
PR/marketing manager
Pannonia Entertainment
sajto@pannonia-entertainment.com