ZAPPA – Online sajtóvetítés

A Pannonia Entertainment és tisztelettel meghívja Önt Alex Winter ZAPPA című sajtóvetítésére, amelyet a jelenlegi korlátozott mozilátogatási lehetőségek miatt ONLINE tartunk meg.

Az online sajtóvetítés szabadon választott időpontban elérhető a Pannonia Entertainment Vimeo csatornáján.

A részvétel díjtalan, a vetítés otthonról nézhető bármely olyan készülékkel, amely alkalmas internet böngészésre és videó lejátszásra (pl. laptop, okostévé stb.)

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze.

A sikeres regisztrációról automatikus válasz emailt fog kapni néhány perc elteltével a megadott e-mail címre, amely tartalmazza az online vetítés jelszóval védett linkjét és a hozzáférési kódot (jelszót)

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment 

Regisztráció az online sajtóvetítésre

ZAPPA - online sajtóvetítés

Bővebben a filmről

ZAPPA
színes feliratos amerikai dokumentumfilm, 123 perc, 2021 (16)
rendező: Alex Winter
szereplők: Frank Zappa, David Bowie, Arsenio Hall, Ringo Star, Mick Jagger, Alice Cooper, Paul McCartney. Lary King, Charles Manson, Steve Vai, Mike Keneally, Ian Underwood, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood, Ray White.

Frank Zappa a 20. század egyik meghatározó, extravagáns amerikai művésze – zeneszerző, gitáros, producer és filmrendező. A csaknem három évtizedet átfogó pályafutása alatt írt rockzenei, jazz-, elektronikus zenei, nagyzenekari munkákat; életében mintegy 60 nagylemeze jelent meg (1993-ban bekövetkezett halála után is több mint húsz) a Mothers of Invention együttessel vagy saját neve alatt. Egyedi gitárjátékával és senkivel össze nem téveszthető színpadi jelenlétével számtalan zenészt inspirált, a rocktörténet egyik emblematikus alakja, aki természetesen a Rock’n’Roll Hall of Fame-nek is tagja. A hazai rajongók számára felejthetetlen élmény volt a budapesti koncertje 1991. június 30-án, amely egyben Zappa az egyik legutolsó színpadi fellépése volt.

Ennek a különleges, személyes hangvételű dokumentumfilmnek a készítése a „rajongók által, rajongók számára” szemlélet jegyében, eredetileg közösségi finanszírozásban indult el, amihez világszerte rengetegen csatlakoztak mikro-adományokkal. Később a Zappa család is beszállt a szakmai partnerek közé, Frank Zappa egyik fia producerként működött közre a film készítése során. Ennek köszönhetően a film eddig sosem látott archív koncertfelvételekkel és interjúkkal, minden eddiginél átfogóbb módon mutatja be a 20. század egyik legkarizmatikusabb zenei zsenijének életét, művészeti pályáját a személyes történetét – beleértve politikai állásfoglalását is, amit sosem rejtet véka alá.

A filmben feltűnik többek között Zappa özvegye, több családtagja és számos egykori pályatársa – köztük David Bowie, Ringo Starr, Mick Jagger, Alice Cooper, Paul McCartney – és zenésztársa is, mint Steve Vai, Mike Keneally, Ian Underwood, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood és Ray White. A filmet Alex Winter rendezte, akit a közönség inkább színészként ismerhet: a „Bill és Ted” filmekben Billt alakította Keanu Reeves oldalán. Az utóbbi években a dokumentumfilmek felé fordult és számos díjnyertes alkotást készített (Deepweb, A showbiznisz gyermekei).

Vetítési helyszínek (még bővülhet)

Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház, 2021. 06.29-től
Miskolc, Művészetek Háza, 2021.07.01-től
Szentendre, P’Art Mozi 2021.07.01-től
Jászberény, Lehel Film-SzÍnház 2021.07.01-től
Pécs, Apolló Mozi 2021.07.01-től
Sátoraljaújhely, Latabár Mozi 2021.07.29-től

 

Sajtókapcsolat

Zsarnai Gábor
PR/marketing manager
Pannonia Entertainment
sajto@pannonia-entertainment.com