A művészet templomai: Botticelli és a Mediciek – Díszbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban

A Pannonia Entertainment tisztelettel meghívja Önt és partnerét Marco Pianigiani A művészet templomai: Botticelli és a Mediciek című filmjének díszbemutatójára,

amelyet 2021. november 18-án 18:30-kor tartunk az Uránia Nemzeti Filmszínházban. (Budapest, Rákóczi út 21, 1088).

A 90 perces filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A film előtt bevezető előadást tart Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum kurátora. 

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Részvételi szándékát kérjük, az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze. A sikeres regisztrációról automatikus visszaigazoló emailt kap a regisztráció során megadott emailcímre.

Üdvözlettel,
Pannonia Entertainment

Regisztráció a díszbemutatóra

A művészet templomai – Botticelli és a Mediciek - Díszbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Bővebben a filmről

A művészet templomai – Botticelli és a Mediciek

A művészet templomai sorozat legújabb premierfilmje „a szépség feltalálójának” is nevezett Sandro Botticelli (1445–1510) életén, küzdelmein és sikerein, valamint a legismertebb reneszánsz művészetpártolóval és patrónussal, Lorenzo „Il Magnifico” Medicivel való kapcsolatán keresztül mutatja be az itáliai reneszánsz bölcsőjének nevezett Firenze virágzó korszakát.

Szépség, alkotókedv, tehetség… Lorenzo de’ Medici – reneszánsz Firenzéjében a művészetek és a kultúra virágzása egybeesett az élet sötét oldalának térhódításával: kegyetlen hatalmi harcok dúltak, és mindennaposak voltak az intrikák és aljas cselszövések. Egy művész kitűnt a társai közül abban, hogy mindenki másnál jobban volt képes visszaadni ennek az örökre emlékezetes korszaknak a vívmányait és árnyoldalait is: Sandro Botticelli (1445–1510). A Medici család védnöksége alatt, a szárnypróbálgatásaitól kezdve a pályája csúcsáig Botticelli úgy állította be magát, mint az idealizált szépség megalkotóját. Mindez A tavasz (La Primavera) és a Vénusz születése című remekműveiben, az itáliai reneszánsz legismertebb alkotásaiban teljesedett ki leginkább. Egyedi látásmódjának és brilliáns technikájának köszönhetően Botticelli munkásságát számos 20. századi művész is újra felfedezte és hivatkozási pontnak tekinti, Salvador Dalítól Andy Warholig, David LaChapelle-től Jeff Koonsig vagy akár Lady Gagáig.

A művészet templomai sorozat új filmjében szakértői interjúk, műelemzések tárják fel Botticelli életpályáját és a művészettörténetre gyakorolt hatását, valamint a reneszánsz Firenze egykori mindennapjait. Az elmélyülést a sorozat védjegyévé vált, a remekművekről készített részletgazdag közeli felvételek segítik, amelyeket korabeli életképeket megjelenítő játékfilmes jelenetsorok és Firenze nevezetességeit bemutató látványos légi felvételek színesítenek.

A Botticelli és a Mediciek november 18-tól érkezik országszerte a mozikba, eredeti nyelven, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten kizárólag az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik, ahol a november 18-án 18:30-kor kezdődő díszbemutatón felvezető előadást tart Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum kurátora. Emellett országszerte számos art moziban, többek között Szegeden, Pécsett, Miskolcon, Jászberényben, Cegléden, Nagykőrösön, Sátoraljaújhelyen, Makón és Berettyóújfalun is bemutatják.

Letölthető képanyag: https://cloud.pannonia-entertainment.com/index.php/s/sPWQ2Invt1QrKgV